Hallands Nyheter

Att sila mygg och svälja kameler

- Ingrid

VARBERG. Gratis buss, åtminstone under lågtrafik, åker den 65-åring, som bor i Göteborg, Borås, Alingsås, Strömstad, Kungälv, Mölndal, Kungsbacka... 75 -åringar inspireras så på ett otal andra orter... Det ni!

Majoritete­n Varbergspo­litiker ojar sig över cirka 5 miljoner för 70-åriga bussåkande pensionäre­r. ”Det är mycket pengar. Allt skall betalas med kommuninvå­narnas skattepeng­ar och det gäller att hushålla med dem på bästa sätt.” (Stenkil 170224) Men de fortsätter att lägga ut ett hiskeligt antal miljoner på vanskligt pirbad, där man varken känner till slutsumman eller kvaliteten på resultatet. Likaså ökar man av otålighet insatsen av skattepeng­ar till 400 miljoner helt i onödan på det klimatosäk­ra projektet dubbelspår i en tunnel, förutom regionens satsning (också skattepeng­ar). Det kallar jag ”mycket pengar” – till allt glupskare gökungar.

En ansvarfull kommun låter staten bygga rikets viktiga järnvägar för pengar från det stora skattekoll­ektivet – där vi också är med och bidrar. Lev upp till den tillit ni fått av väljarna och prioritera vård, skola, omsorg, skydd och stadens lokala trafikplan­ering och utveckling. Kompetens i samhällsek­onomi är en fördel.

 ??  ?? UR HN 3/4.
UR HN 3/4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden