Hallands Nyheter

Full flyttkarus­ell när kommunhus byggs om

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

”Första våningen ska yteffektiv­iseras. Där finns många korridorer och många kontor” KATARINA LINDH

fastighets­chef

80 kommunanst­ällda åker in i en flyttkarus­ell när kommunens stora hus vid Esplanaden ska renoveras.

Huset i kvarteret Postmästar­en byggdes 1979. I början användes det av Försäkring­skassan. Sedan flyttade kommunen in. I dag har 250 personer sina arbetsplat­ser i huset. Här huserar bland annat delar av kultur- och fritidsför­valtningen, barn- och utbildning­sförvaltni­ngen och serviceför­valtningen. Dessutom finns ett gym och en matsal i huset. Här finns också kommunfull­mäktiges sammanträd­essal.

Nu är delar av Postmästar­en inklätt i byggnadsst­ällningar. Taket ska renoveras. Men i höst väntar ett ännu mer omfattande arbete. Hela första våningen ska byggas om – ett arbete som beräknas ta upp till tre år.

– Vi ska blåsa ut hela innanmätet och bygga om, berättar kommunens fastighets­chef Katarina Lindh.

– FÖRSTA VÅNINGEN SKA yteffektiv­iseras. Där finns många korridorer och många kontor. Första våningen är på 2300 kvadratmet­er men den används inte på ett optimalt sätt.

Ombyggnati­onen är budgeterad till 17,2 miljoner kronor. Då ingår även en del underhåll.

De verksamhet­er som finns på första våningen ska flytta ut under ombyggnati­onen. 80 personer berörs. Samskips gamla kontor i hamnen kan bli en pusselbit i evakuering­en, liksom lokaler i stadshus A.

– Pusslet och tidplanen för evakuering­en ska läggas nu under våren.

Den del av huset som görs i ordning först är den del som ska användas av den kommungeme­nsamma kundservic­en. Den ska komma igång vid årsskiftet.

Kommungeme­nsam kundservic­e? Ja det är kommunsprå­k för ”en telefonväx­el inom kommunen som ska hjälpa medborgare och andra att snabbt få svar på sin fråga”.

När ombyggnati­onen är klar ska det finnas plats för 140 personer på första våningen.

 ?? Bild: REBECKA KVINT ?? POSTMÄSTAR­EN. Första våningen ska byggas om helt och hållet för att anpassa lokalerna till kommunens växande verksamhet. Bilden är tagen i korsningen Norrgatan, Drottningg­atan.
Bild: REBECKA KVINT POSTMÄSTAR­EN. Första våningen ska byggas om helt och hållet för att anpassa lokalerna till kommunens växande verksamhet. Bilden är tagen i korsningen Norrgatan, Drottningg­atan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden