Hallands Nyheter

Gunghäst på väg till Kungahuset

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Bygdegårds­föreningen säljer gunghäst till hovet.

På fredagen åker Siv och Håkan Carlsson från Krogsered till Stockholm. De ska sälja en gunghäst till hovet och som troligtvis prinsessan Leonore ska få använda.

Under nästan tio år har Krogsereds bygdegårds­förening haft en gunghäst, signerad trähantver­karen Denis Gavois från Köinge. Hästen stod länge i fönstret på Falkenberg­s Sparbanks lokalkonto­r i Ätran.

Men i vintras lades lokalkonto­ret ner och styrelsen beslöt då att försöka sälja hästen. Då föddes idén om att sälja den till hovet.

– Denis har tidigare fått förfrågan av Kungahuset tidigare men då var det för kort tid för att hinna leverera, säger Håkan Carlsson som sitter med i en kommitté i bygdegårds­föreningen.

Men han trodde inte att hovet skulle nappa.

– Sara (Ljungström, ordförande i föreningen) är en riktig idéspruta men jag sa; kan du sälja den till hovet lovar jag att köra upp den. Så nu får man ju ställa upp, skrattar Håkan Carlsson.

Kommer kungaparet och möter upp eller var ska du lämna hästen?

– Jag har fått en adress till slottet men de kommer knappast ut med någon röd matta. Det är intendent på husgerådsk­ammaren som jag ska träffa.

Vad får ni för gunghästen?

– Det är hemligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden