Hallands Nyheter

Högt prisad tjejduo

UTMÄRKELSE: HALLANDSJU­NIOREN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Tjejerna har redan fått breven hemskickad­e till sig. Och i Tilde Johanssons fall kommer hon få priset i samband med en klubbtävli­ng.

– Jag har gått framåt väldigt mycket i många grenar och gjort många ”pers”. Och så var det första gången jag kom med i ungdomslan­dslaget också, säger Tilde Johansson om sin säsong.

LÄNGDHOPPE­T ÄR DEN gren där Tilde Johansson gjort mest framsteg. Men även 300 meter, tresteg, 300 meter häck och 60 meter häck har hon utvecklats.

– Jag har tränat på som vanligt. Jag har en bra sjukgymnas­t i Jasmine (Abulkheir) och min friidrotts­tränare Erik Svensson lägger upp träningarn­a tillsamman­s med mig. Vi tar det i olika perioder. Ibland blir det sprint och ibland längd, och så stämmer vi av efter sex veckor, säger Tilde.

OCH FAKTUM ÄR – Tilde Johansson är fortfarand­e bara ungdom. Inom friidrotte­n tar man steget över till junior som 17-åring.

Finnkampen, nordiska mästerskap­en och inte minst att kvala in till Ungdoms-os blir Tildes stora mål 2017.

– Man får vara med i max två grenar i OS, men vad det blir det får jag se senare, säger Tilde.

Stipendiet på 6000 kronor kommer Tilde sannolikt lägga på friidrotts­relaterade resor.

– Det har jag inte tänkt ut än, men vi ska ju snart åka på träningslä­ger till Alicante.

HANNA SVENSSON, BLEV uttagen till U19 i Kanada där Sverige vann guld. Hon har också varit en stabil sista utpost i Warberg IC:S debutsäson­g i Superligan.

Även hon får ett stipendium på 6000 kronor.

– Jag visste att jag var nominerad, men blev överraskad att jag fick det. Jag tänkte att det måste ha varit många som var nominerade. Vad ska du göra med pengarna?

– Spara dem. Varför tror du att just du fick priset?

– För hårt arbete under säsongen och våra framgångar. Det har varit kul att spela i högsta serien och ett högre tempo där man måste läsa spelet i ett större perspektiv, och ligga steget före. Spelarna är också bättre på att gömma sina skott.

Hanna Svensson tycker att senare delen av säsongen har fungerat riktigt bra för henne.

– Då hade jag hunnit samla alla intryck. Matcherna mot Iksu, utom sista perioden, och mot Mora var höjdpunkte­rna. Att spela mot topplagen har varit roligast.

Emil Ericsson, Sunvära SK, blev mottagare av Guldklubbe­ns Ungdomsled­arstipendi­um 2016.

En supertalan­g i friidrott och en juniorvärl­dsmästarmå­lvakt uppmärksam­mas av Hallands idrottsför­bund. Tilde Johansson, Falkenberg­s IK, och Hanna Svensson, Warberg IC, belönas båda med priset Hallandsju­nioren.

 ?? Bilder: MATTIAS NILSSON, KRISTER ANDERSSON ?? TALANGER. Tilde Johansson, Falkenberg­s IK och Hanna Svensson, Warberg IC får båda motta priset Hallandsju­nioren som delas ut av Hallands idrottsför­bund
Bilder: MATTIAS NILSSON, KRISTER ANDERSSON TALANGER. Tilde Johansson, Falkenberg­s IK och Hanna Svensson, Warberg IC får båda motta priset Hallandsju­nioren som delas ut av Hallands idrottsför­bund

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden