Hallands Nyheter

Flamingokv­intetten spelar i Falkenberg i morgon.

På lördag spelar Flamingokv­intetten sin 150:e konsert för en sittande publik i Falkenberg.

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Ett dansband? I en konsertlok­al? Hasse Carlsson, sångare i Flamingokv­intetten, var själv lite osäker först.

– Vi började på hemmaplan i Kungälv. I och med att vi är lite kända här på västkusten drog vi fulla hus och fick änna lite blodad tand, säger nu 70-årige dansbandss­ångaren.

På lördag spelar de konserten för 150:e gången.

– I första delen berättar vi lite anekdoter från åren. Och basisten Dennis Janebrink, som också har varit med från början, drar en och annan dålig historia som folk skrattar åt. I andra delen står vi som vanligt och spelar, säger Hasse Carlsson.

HAN VAR LITEN och gick i skolan när han började spela musik, säger han. Det var 1957.

– Det är fortfarand­e att spela som är det roligaste. Att stå på scen och förmedla en musik som vi tycker om: ganska enkel musik som är grunden i rock n’ roll. Vi är uppvuxna med Elvis och Chuck Berry. Vi var även väldigt inspirerad­e av Sven-ingvars.

Under 60 år som aktiv inom musiken har han sett stora förändring­ar. Det är lättare att ta sig till olika städer och spela – det går snabbare. Men det är samtidigt färre som vill betala för att gå ut och dansa. Minns du någon särskild kväll från din karriär?

– 1996 spelade vi på ett kryssnings­fartyg som tuffade fram i Karibien. Vi spelade utomhus på akterdäck i den ljumma brisen. I stället för björkris var det palmblad på pelarna och festklädda människor i smoking och långklänni­ng dansade till oss. Det var en väldigt minnesvärd kväll, säger Hasse Carlsson. Vad händer framöver?

– Vi är ganska gamla. Det kommer lite krämpor så vi tar ett år i taget. Men det finns ingen anledning att sluta spela om man är frisk. Vi kommer spela så länge vi står upp.

Att förlora rösten är ytterligar­e sak som skulle kunna sätta käppar i hjulet för veteranern­a.

– Jag har kolleger som har behövt sluta på grund av det, så man är lite bekymrad. Man är glad så länge man får behålla sin gåva.

 ?? Bild: JOAKIM JALIN ?? UTSÅLDA HUS. Flamingokv­intetten drar fortfarand­e stor publik.
Bild: JOAKIM JALIN UTSÅLDA HUS. Flamingokv­intetten drar fortfarand­e stor publik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden