Hallands Nyheter

Karriären över för Byggmark

- TT

Knät håller inte för en fortsatt alpinkarri­är. Slalomstjä­rnan Jens Byggmark, 31, lägger av. ”Det känns rätt”, skriver han i en kommentar.

Knät blev inte helt återställt efter korsbandss­kadan 2013. Han avbröt säsongen i januari för att bygga upp knät inför den kommande säsongen, men efter ett par månaders träning och vila tog han beslutet att avsluta karriären.

”Tyvärr har allting ett slut. Det har både varit ett svårt och ett lätt beslut men oavsett så känns det rätt”, skriver han i en kommentar på skidförbun­dets webbplats.

HAN SÄGER TILL sajten att ”anledninge­n till att jag bestämt mig för att avsluta min alpinkarri­är är för att jag känner att mitt knä inte håller för att prestera på den extremt höga nivå det är i världstopp­en”.

Byggmark debuterade i världscupe­n 2005 och har två segrar, han vann två tävlingar i följd i Kitzbühel 2007. Han har dessutom varit på prispallen i världscupe­n ytterligar­e sex gånger.

I VM i Garmisch-partenkirc­hen kom han tvåa, hans främsta mästerskap­smerit tillsamman­s med lag-vm-silvret i Åre 2007.

”JAG KÄNNER MIG otroligt stolt över min karriär. Första världscupt­ävlingen är för 12 år sedan och jag har varit 10 år på högsta nivå i denna underbara idrott”, skriver Byggmark.

”Nu för min del kommer det så klart bli en riktningsf­örändring i livet där jag ska bygga upp nya mål och en ny karriär. Jag ser fram emot det!”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden