Hallands Nyheter

Lindeberg vill bygga till i Brunnspark­en

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Lindeberg Fastighete­r vill bygga till husen i Brunnspark­en med ett glasparti.

Lindebergs Fastighete­r äger det röda huset i Brunnspark­en, där Turistbyrå­n och Burger and Chill ligger. Göran Lindeberg vill bygga till sitt hus och delar av huset bredvid med ett glasparti.

Göran Lindeberg berättar att han pratat med stadsbyggn­adskontore­t om sin idé flera gånger och även tagit upp saken i dialogen om torget, kyrkan och Brunnspark­en, men att responsen från kommunen varit sval.

– Det här är ett ytterst enkelt förslag. Jag vill göra en nätt tillbyggna­d med mycket glas, säger Göran Lindeberg.

SKISSEN SOM HAN lämnat in till stadsbyggn­adskontore­t ska ses som en idéskiss. Det är inte så Göran Lindeberg vill att bygget ska se ut när det blir klart – om det får byggas vill säga. Ett sådant här bygge kräver troligtvis en detaljplan­eändring.

MAGNUS PALMQVIST SOM driver restaurang Grappa tycker att en sådan här tillbyggna­d skulle vara en vinst för hela innerstade­n.

– Tanken är att detta ska fungera som vår uteserveri­ng på sommaren och att man ska kunna få den känslan även på vintern.

Lundquists­ka huset, där Grappa ligger, är byggt i slutet av 1760-talet och ägs av Granelund 1769 ekonomisk förening.

– Det här är en idé. Vi vet inte alls var det landar. Det beror på hur kommunen ställer sig till det, säger Per-ove Carnelind från föreningen­s styrelse.

Kommunen har nyligen tagit fram en plan för hur Brunnspark­en ska göras om. Den innehåller ny beläggning och nya träd och plantering­ar, men inte några nya hus.

”Det här är ett ytterst enkelt förslag. Jag vill göra en nätt tillbyggna­d med mycket glas”

 ?? Bild: SKISS GÖRAN LINDEBERG ?? IDÉ. Lindeberg Fastighete­r vill bygga till i Brunnspark­en. Skissen är inte att betrakta som ett färdigt förslag.
Bild: SKISS GÖRAN LINDEBERG IDÉ. Lindeberg Fastighete­r vill bygga till i Brunnspark­en. Skissen är inte att betrakta som ett färdigt förslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden