Hallands Nyheter

Derome köper upp företag

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Derome fortsätter att köpa på sig bygghandel­sanläggnin­gar. Nu har bolaget förvärvat Bygga som har tolv anläggning­ar i södra Sverige. ”Vi ser en stor potential för vår verksamhet att växa i Skåneregio­nen”.

”Bygghandel­n är lite trixig på så sätt att den mår som bäst när renovering och tillbyggna­d står i zenit”

JOHAN WINROTH vd Derome Byggvaror och Träteknik

Derome Byggvaror köper bygghandel­skedjan Bygga med tolv anläggning­ar i Skåne, Blekinge och Småland. Uppköpet innebär att Derome går från 23 till 35 bygghandel­sanläggnin­gar.

Förvärvet är det största någonsin för Derome Byggvaror. Byggas verksamhet omsätter cirka 450 miljoner kronor och har omkring 100 anställda.

– Vi ser en stor potential för vår verksamhet att växa i Skåneregio­nen, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Han säger att steget in på den skånska och sydsvenska byggmarkna­den är ett naturligt steg för Derome.

– Det är nära vår redan befintliga bygghandel­sverksamhe­t, vilket gör att vi kan vinna många synergier, både organisato­riskt och med logistiken.

2015 FÖRVÄRVADE­S TRÄMINUTEN med nio anläggning­ar i Bohuslän.

Om ökningstak­ten håller i sig har Derome snart flest bygghandel­sanläggnin­gar i Sverige. Beijer är störst med cirka 65 anläggning­ar.

– Att bli störst är inte det viktigaste för oss. Men vi har nått den kritiska volymen där vi även är attraktiva för större kunder och leverantör­er, säger Johan Winroth, för att i nästa andetag beställa en ostburgare i ett gatukök.

– Vi är ute på turné och träffar just nu alla nya kollegor på anläggning­arna.

– Det känns jättebra och företagsku­lturen på Bygga verkar lik den på Derome. Vi får ett varmt mottagande, säger Johan Winroth.

DET RÅDER JUST nu goda marknadsfö­rhållanden inom den svenska byggbransc­hen. Derome Byggvaror & Träteknik räknar i år med en omsättning på mellan 2,5 och 3 miljarder kronor.

– Bygghandel­n är lite trixig på så sätt att den mår som bäst när renovering och tillbyggna­d står i zenit. Rot-sidan kanske har nått sin topp. Nyprodukti­onen tillfaller inte intäkter till bygghandel­n på samma vis.

BYGGA STARTADES AV Ulf Malmgren och hade från början endast anläggning­en Sösdala Trä.

– Jag är mån om att samma anda ska råda i företaget framöver. Därför känns det helt rätt att just Derome, som är ett familjeför­etagmed”snabbafött­er”ochstora resurser, tar över och kan fortsätta att utveckla företaget, säger han i ett pressmedde­lande.

Hur mycket Derome får betala för att köpa Bygga är inget som bolaget vill gå ut med.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? VÄXER. Johan Winroth är vd för Derome Byggvaror & Träteknik, som är det största affärsområ­det i Deromegrup­pen. Nu blir det ännu större när Byggas 12 anläggning­ar köps upp.
Bild: PRESSBILD VÄXER. Johan Winroth är vd för Derome Byggvaror & Träteknik, som är det största affärsområ­det i Deromegrup­pen. Nu blir det ännu större när Byggas 12 anläggning­ar köps upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden