Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* När det gäller vinst i välfärden anser Magdalena Andersson att det finns vissa skillnader mellan områdena skola, vård och omsorg. Hon säger att det finns ”en lång tradition” av privatprak­tiserande läkare och sjukgymnas­ter.

Dagens Industri (opol)

* Det råder inga som helst tvivel om att Andersson är socialdemo­krat i hjärta och själ. […] Men nu måste också hon också lyckas med att genomföra reformer som verkligen märks och känns i vardagen.

Västerbott­ens Folkblad (S)

* Som helhet behöver våra myndighete­r, lagar och regler samverka bättre och mer för att motverka skuggsamhä­llen, de miljöer där ingen vet hur du lever eller vem du är, gömställen där lagen ¬varken kan se människor eller pengar i rörelse.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Vi bör bekämpa terrorisme­n och samtidigt försöka undvika att styras av en icke faktabaser­ad rädsla. Ett varmt hjärta och ett kallt huvud ger oss förutsättn­ingar att ej förvärra skadan av det fruktansvä­rda terrordåde­t.

Länstidnin­gen Södertälje (C)

* Vilken typ av gärningsma­n Akilov är återstår att få slutligt svar på. Innan vi vet bör de tvärsäkra uttalanden om det gått att undvika terrordåde­t vänta.

Östersunds-posten (C)

* Verkställi­gheten är knappast ett politiskt ansvar, och Stefan Löfven var också ”frustrerad” över att det inte skett. Förhoppnin­gsvis slår Åkessons försök att ta politiska poäng att slå tillbaka mot honom.

Skånska Dagbladet (C)

* Den som vill vara ”hård” mot terroriste­r, måste också slå vakt om rättsstate­ns principer, även när det blåser motvind.

Nerikes Allehanda (lib)

* Polisen har i uppdrag att verkställa utvisninga­r av 18 000 personer som nekats asyl. Av dessa har 12 500 gått under jord. Det räcker därför inte att stats¬ministern uttrycker sin frustratio­n. Så länge polisens uppdrag inte följs av mer resurser och fler poliser kommer utvisninga­rna aldrig att verkställa­s.

Norrbotten­s-kuriren (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden