Hallands Nyheter

Kitty vill

HÄLSA: NY PODCAST OM ALKOHOL

-

Programled­aren, krönikören och sommarhall­änningen Kitty Störby Jutbring skippar alkoholen. Nu utmanar hon och Manne Forssberg alkoholnor­men med podden Askalas.

När Kitty Störby Jutbring, hennes man Per och barnen Nikki-lo och Kimmi-kid hänger i Långasand, Olofsbo och Falkenberg om somrarna, gör de det med fruktjuice­r, lemonad och bubbelvatt­en i glasen. Nikki-los och Kimmi-kids föräldrar är sig lika vare sig det är morgon eller kväll, vardag eller fest.

– Vi kan vara deras förebilder hela tiden. Vi har ju inget barskåp hemma i lägenheten i Stockholm heller. Det är skönt att slippa ha sprit som en grej i sin vardag, säger Kitty.

SÅ HAR DET inte alltid varit. Kitty var helt nykter tills hon var 19 år, men sedan blev det desto mer. Med Big Brother och umgänget i musikoch kändiskret­sar i Göteborg och Stockholm följde ett drickande som hon i efterskott kan se var långt ifrån måttligt.

– Jag var DJ och klubbarran­gör, hängde med ”de lite coola” i en utekultur där alkoholen var en jättevikti­g del. Att dricka mycket normaliser­ades. I mitt gäng var det inte onormalt att bli riktigt full tvåtre gånger i veckan.

ÅREN MELLAN 25 och 30 var alkoholen ständigt närvarande – på fester, klubbar, festivaler och spelningar. Men så mötte hon musi-

 ??  ?? NYKTER. Kitty Störby Jutbring lever utan alkohol sedan 2012. ”Det skulle vara
NYKTER. Kitty Störby Jutbring lever utan alkohol sedan 2012. ”Det skulle vara

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden