Hallands Nyheter

Målglad duo ska fixa kontraktet

Michaela Danielsson drog det tunga lasset som skyttedrot­tning i fjol. Nu får hon draghjälp i Valinge Derome av en hungrig Moa Forsberg som gör comeback.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

”Att hitta målet och inte ta felbeslut i passningss­pelet är det jag tänker på nu, men rent fysiskt då orkar jag”

Under en blåsig halvtimme träffar vi Michaela Danielsson och Moa Forsberg nere vid bouleplane­n i Stenbrotte­t i Varberg. Som fotbollssp­elare a-lagsdebute­rade de på varsitt håll, som 14-15-åringar.

– Man har alltid haft koll på att ”Mickan” är bra, säger den tre år äldre Moa Forsberg.

De är starkt förknippad­e med Valinge respektive Derome.

– Du ÄR ju Derome, men jag har ju varit i FFF och Bois också, säger Michaela Danielsson.

FAST NÅGOT SAMTAL från Böljan fick inte Michaela i år.

– Hahaha, jag är besviken. De sa ju att de skulle ringa, säger hon med glimten i ögat.

Moa Forsberg missade säsongen 2016 när hon blev mamma för andra gången (sönerna Jamie och Abbe). Det var då Valinge IF gick upp i division 1. Michaela Danielsson satte 1-1 mot Skurup, en kvittering som räckte till avancemang. Jodå, Forsberg satt i publiken, men...

– ...jag missade målet! Barnen låg och sov, så för en gångs skull var det lyx att kunna se på matchen. Men Jamie vaknade till precis när du gjorde mål, säger Moa Forsberg.

– De kändes aningen vassare än oss, men vi gav aldrig upp och sen tog vi ju över matchen, minns Michaela Danielsson.

I SERIEN GJORDE hon 22 mål, men i år är konkurrens­en aningen vassare på anfallssid­an.

– Jag vet inte vad det blir. Jag har ju spelat på yttermittf­ältet också. Det spelar inte så stor roll. Bara jag inte blir back, säger Michaela och skrattar.

Tidigare i vår flaggade man för att Valinge Derome DFF skulle bildas, men det verkar bli av först nästa år. Hur viktigt är det för er identitet?

– Jag kan ju förstå Derome som kanske inte syns utåt i tidningen eller som sponsorer. Men internt och praktiskt, då är det ju Valder för oss spelare, säger Moa.

MOA FORSBERG Valinge Derome

SOM NYKOMLING BRUKAR målet vara att hänga kvar. Men duon stirrar sig inte blind på tabellen.

– Det finns väl inget uttalande om att vi ska vidare uppåt. Det finns inte det fokuset, även om vi vill bli bättre. Vi ska ha kul ihop, och den pressen finns inte, vilket tror gynnar oss, säger Danielsson.

Det blir även en del nya lag att möta.

– Lag som Fjärås och Tvååker har man ju mött. Det ska bli kul med lite nytt, säger Michaela.

– Ligger Bergdalen i vår serie? undrar Moa.

Forsberg, som är mammaledig fram till i höst, känner att formen är på väg. Hon tränar fem dagar i veckan, varav dubbelpass tisdag och torsdag.

– Det ska tydligen komma en period då man känner sig tung, men jag känner att det börjar släppa lite. Att hitta målet och inte ta felbeslut i passningss­pelet är det jag tänker på nu, men rent fysiskt då orkar jag. Hur många mål gör Moa i år?

– Jag tänkte dra till med 30, men vi är ju nykomlinga­r. Så 16 kanske, säger Michaela. – 13, siar Moa. Å andra sidan består laget inte bara av två målspottar­e.

– Så mycket konkurrens som vi har nu hade vi inte förra året, menar Michaela Danielsson.

– Man brukar ju kunna sätta en startelva så här års, men det kan man inte nu, säger Moa.

Av de nya spelarna, vem/vilka har utmärkt sig?

– Alla nya är med och konkurrera­r, men Evelina Bengtsson (från Halmia) hon tycker man ju ska spela, säger Moa.

– Bara 18 år, men en väldigt klok spelare, säger ”Mickan”.

PÅ VALINGE IP finns en crossfit-bana och spelarna har även kört boxning på måndagar. Så förberedda ska man vara. – Vi är löpstarka. Det var mycket det vi vann på förra året, och vi har kört ännu mera kondition i år, säger Michaela Danielsson.

Det är då, när intervjun går mot sitt slut, som Moa Forsberg plötsligt släpper bomben:

– Du måste ju få med att vi är släkt. Min mormor och din morfar är kusiner, säger Forsberg och tittar på Danielsson. Då vet vi det. Hittar firma Forsberg/ Danielsson extra bra kemi på fotbollspl­anen så kan det vara en del av förklaring­en.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? KOMMER DE UPP I 29 MÅL? Skyttedrot­tningarna Michaela Danielsson och Moa Forsberg ska göra målen för Valinge Derome.
Bild: MATTIAS NILSSON KOMMER DE UPP I 29 MÅL? Skyttedrot­tningarna Michaela Danielsson och Moa Forsberg ska göra målen för Valinge Derome.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden