Hallands Nyheter

Falkenberg­s FF storebror i säsongens första derby

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Falkenberg­s FF var numret större i det första rivalmötet. – Det är gött för självförtr­oendet att känna vinnarkult­uren, sa Fffmittfäl­taren John Björkengre­n.

Nu var det i och för sig bara U21 som det gällde den här gången. Och på papperet ska FFF vara numret större än Varbergs Bois som ställde upp med ett rent juniorlag.

På högerbacks­platsen i grönsvart hittade vi Hampus Danielsson, under tisdagen också uttagen till landslagsl­äger på Bosön.

– Vi gör en okej första halvlek. Sen kommer vi inte ut på samma sätt i andra och de har ju en viss Rodevåg. Han är skicklig inne i boxen, sa Danielsson.

JA, STEFAN RODEVÅG var vass när lägena uppstod och gjorde matchens två mål inom några minuter strax efter pausvilan. Annars var det mest blåsigt på Kristinesl­ätt.

– Det var mycket vind i dag och det är klart då finns kampen, sa John Björkengre­n apropå derbykänsl­an i matchen.

18-åringen, som har lärlingsko­ntrakt med FFF, var företagsam matchen igenom.

– Jag tränar med a-laget tre gånger i veckan och det är högre tempo, men det är det här också.

VARBERGS BOIS DÅ? Snabbe Lucas Henriksson hade två bollar i insida stolpe, men det var ett ganska kraftigt spelöverta­g för hemmalaget. Hampus Danielsson och de övriga i Bois backlinje hade mycket att göra.

Vad betyder landslagsu­ttagningen för dig?

– Det betyder väldigt mycket, en skön och rolig erfarenhet, sa Danielsson som byttes ut med kvarten kvar av tränaren och tillika pappa Fredrik Danielsson.

Är du bättre än vad farsan var nu då?

– Jag vet inte, men vi får hoppas det.

”Vi gör en okej första halvlek. Sen kommer vi inte ut på samma sätt i andra och de har ju en viss Rodevåg”

HAMPUS DANIELSSON

Varbergs Bois

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? FFF TOG TREDJE RAKA. Falkenberg­s U21-lag här med Mergim Laci i kamp med Bois Hampus Danielsson, har fått en bra start på serien. Det blev 2-0-seger i derbyt på Kristinesl­ätt.
Bild: MATTIAS NILSSON FFF TOG TREDJE RAKA. Falkenberg­s U21-lag här med Mergim Laci i kamp med Bois Hampus Danielsson, har fått en bra start på serien. Det blev 2-0-seger i derbyt på Kristinesl­ätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden