Hallands Nyheter

Patrik Sjöberg välkomnar förändring­ar

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Förändring­arna som Björn Eriksson och Riksidrott­sförbundet föreslås välkomnas av Patrik Sjöberg. – Jag har legat på länge och ställt tuffa frågor, säger han.

Patrik Sjöberg har ända sedan han gick ut och berättade om övergreppe­n han utsattes för stångat sig blodig i dessa frågor. Höjdhoppsi­konen har jobbat hårt för att försöka förbättra verklighet­en för många unga inom idrotten.

– Jag har legat på länge och ställt tuffa frågor. Nu går de ut med det här och det ser ju bra ut för dem. De har ju sin stämma snart ...

– Men klubbarna skriker om hjälp i den här frågan. Sen är alla förändring­ar välkomna. Jag tycker dock det här känns lite luddigt och regler och förslag är bra men om inget görs åt det så spelar det ingen roll. Det här med klubbars värdegrund och så, det är mest papper som ställs på en bokhylla någonstans. Det måste bli förändring­ar och det måste ageras när det händer övergrepp.

Vad säger du om förslagen?

– Det är bra förslag och det har hänt en hel de senaste veckorna. Det har gått från en stenålders­inställnin­g till det här.

Blir det bättre med de här förslagen?

– Det kommer inte att bli något paradis bara för de här förändring­arna. Idrotten är en betongkolo­ss som lever sitt eget liv ibland. Det här är något som idrotten verkligen måste ta tag i. Idrotten är till för barn och unga att ha en trygg plats, där de kan ha roligt och utvecklas som människor. Det är inte till för att vi ska få fram 100 ”Zlatans”. Det är en extremt liten promille som lyckas med sin idrott och det brukar glömmas bort nuförtiden.

”Idrotten är en betongkolo­ss som lever sitt eget liv ibland.”

PATRIK SJÖBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden