Hallands Nyheter

Edward Blom dömer familjers matlagning

- PATRICK STANELIUS/TT

Familj ställs mot familj i SVT:S nya program Vi lagar bästa maten – en tävling med en knorr: Barnen, som inte kan laga mat, sköter all matlagning. Enväldig domare är gastronome­n Edward Blom. – Det blir ofta dråpliga situatione­r, säger han.

En matlagning­sbegåvad förälder guidar sitt vuxna och mindre matkunniga barn i att laga familjens favoritrec­ept, utan att själv få ingripa. Allt går på tid och tre familjelag tävlar mot varandra.

Det är upplägget i Vi lagar bästa maten, som visas i sex avsnitt i SVT1 med start i höst.

– DET BLIR ofta dråpliga situatione­r när en person vet precis vad som ska göras men när det kan vara svårt att förklara i ord. Det handlar väldigt mycket om kommunikat­ion och samverkan och att klara stress, för det är kort om tid, säger Edward Blom.

”Det blir ofta dråpliga situatione­r när en person vet precis vad som ska göras men när det kan vara svårt att förklara i ord.” EDWARD BLOM

domare

ENLIGT EDWARD BLOM har deltagarna valts ut noga, och så vitt han har kunnat se har de yngre deltagarna verkligen saknat färdighete­r i köket.

– Det är ingen slump att vi kräver att de alltid måste ha stålhandsk­ar, sådana som används för att öppna ostron, på sig när de använder kniv. Annars skulle det vara blod i allting jag ska smaka.

Programmet spelas in just nu och leds av Doreen Månsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden