Hallands Nyheter

Varbergs kustremsa är värd bättre omvårdnad

- Varbergsbo

VARBERG. Varbergs kommun har en unik kuststräck­a med klippor och sandstränd­er . Nu måste ni vakna ni som bestämmer . Anställ en som kan skötseln av vår kust som det är nu så är det en lekstuga med stora maskiner som förstör . Ute på femte vik fanns det en stuga som brann för några år sen. När den skulle rivas fick försäkring­sbolaget bygga en ställning och köra ut rivningsbr­åten de fick inte köra ut med maskiner där. Nu kör kommunen ut med traktorgrä­vare och stora lastbilar där.

HELA DEN VÄSTRA viken är nu helförstör­d. Varför lägga upp tång i oktober i stora högar som sen blåste bort i stormen? Nu såg jag att de körde sand på barnens badstrand och la västerut där det är småsten . Blir det högt vatten och blåst är denna sand borta innan midsommar. 2012 i maj månad grävdes sanden bort där kiosken stod och då la man sanden på samma ställe som nu, vid midsommar fanns det ingen sand kvar.

BYGG SANDSTAKET SOM håller sanden kvar på stranden. Behövs det att redan köra i hop tången i stora högar? Vänta med det, så brått kan det väl inte vara så man behöver köra på övertid i Apelviken .

Hoppas det blir bättre .

 ?? Bild: MALIN ARNESSON ?? STÄDAT. Skribenten tycker att Varbergs kommun borde sköta om kuststräck­an bättre och därför anställa någon för skötseln.
Bild: MALIN ARNESSON STÄDAT. Skribenten tycker att Varbergs kommun borde sköta om kuststräck­an bättre och därför anställa någon för skötseln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden