Hallands Nyheter

Motivation på flera olika nivåer

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

De engelska ligorna närmar sig slutomgång. Nu blir motivation en faktor som påverkar lagen.

Det som driver på motivation­en för ett lag i slutet på säsongen är chansen att bli mästare eller att avancera i seriesyste­met. Det kan även krävas fler poäng för nytt kontrakt eller möjlighet till kvalspel. I Premier League handlar det om chansen att få spela i Europa till hösten. Det är sex omgångar kvar att spela i Premier League. För Championsh­ip handlar det om fem omgångar. I båda ligorna finns det även kvar några hängmatche­r från tidigare omgångar som ska spelas klart före avslutande omgången.

Tabellen i Premier League visar att lag som West Bromwich

PREMIER LEAGUE

och de som följer närmast därefter får svårt att avancera uppåt samtidigt som kontraktet är säkrat. Analyseras Championsh­ip har det varit mycket små förändring­ar på tabellplac­eringarna för många lag under lång tid. Nästan statiskt! Det finns en stor grupp lag i Championsh­ip som kan kallas för mittenlag. Motivation­en under resterande matcher sätts på prov. Det finns inte mycket kvar som driver! Räkna med flera lagändring­ar under slutomgång­arna och flera unga spelare får chansen.

Crystal P´s vinstsvit på fyra matcher för kort tid sedan blev mycket värdefull i jakten på nytt kontrakt. I sviten finns bortavinst­en mot Chelsea som säsongens skräll. Crystal P har kvar att möta Burnley och Hull som nyckelmatc­her. Leicester med Kasper Schmeichel (bilden) släppte in fyra mål mot Everton och vinstsvite­n på fem matcher tog slut. Crystal P har mer motivation och får U-tipset.

Everton– Burnley

Everton rankas som tredje bästa hemmalaget i Premier. Enda förlusten kom mot Liverpool. Burnleys Johann Berg Gudmundsso­n och Steven Defour är tillbaka efter skador. Bästa spiken!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden