Hallands Nyheter

Ny podd från landsbygde­n. Företagarn­a bakom Farmers Market vill sprida kunskap om lokala matproduce­nter, kreatörer och nördar på landet.

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

Gänget bakom Farmers Market vill lära fler om hållbar matprodukt­ion och nördiga företagare genom nya podcasten ”Trekaffe med”.

Elmer, två månader gammal, placeras på ett bord. Där ligger han till synes nöjd, inpackad i en overall.

– Så här är det ofta när vi jobbar. Barnen är med, säger Elmers mamma Lovisa Jacobsson.

– Vi kanske borde göra en podd hur det är att göra karriär med barn i stället, säger Marina Evertsson som driver Strömma Farmlodge, ett café, en butik och en konsertlok­al i Varbergs inland.

DE SKRATTAR. DET får bli ett senare projekt i så fall. Nu gör kvinnorna som kallar sig Farmers Crew, som ligger bakom Farmers Market, en podd där de intervjuar personer som är verksamma på den halländska landsbygde­n.

– I min vardag, i möten med matproduce­nter och med min sambo som är lantbrukar­e, möter jag så många passionera­de företagare. Jag tycker att det är viktigt att vara ett nav mellan stad och landsbygd och sprida kunskap om matprodukt­ion, säger Marina Evertsson.

– Jag är uppvuxen i Bohuslän och bor i Träslövslä­ge. Jag har alltid sett fiskare åka in och ut med sina båtar och undrat hur det är där ute på havet. Hur deras vardag ser ut och hur det går att försörja sig som fiskare i dag? Jag har alltid velat följa med ut på en båt. Nu kan vi göra en podd om det i stället och sprida det till fler, säger Lovisa Jacobsson.

Gruppen bakom podden består av Marina Evertsson, Anna Linton, Lovisa Jacobsson och nyligen tillkomna Jennie Blom- kvist.anna Linton och Lovisa Jacobsson har en historia av att jobba med destinatio­nsutveckli­ng och evenemang inom Varbergs kommun.

– Vi brinner alla för landsbygde­n och att koppla ett lärande till evenemange­t. Det finns ett högre syfte, säger Anna Linton.

DE BERÄTTAR ATT alla utställare på Farmers Market har blivit så glada över det stora intresset som besökarna har visat för deras verksamhet­er.

– Vi har de passionera­de företagarn­a som sitter på kunskapen och vi har precis rätt publik. Vi behöver bara vara länken där emellan, säger Lovisa Jacobsson. Vem finansiera­r podden?

– Det gör vi. Det är viktigt för oss att inte vara styrda. I dag tjänar vi inga pengar på specifikt podden men det ingår ju i arbetet med Farmer Market, säger Lovisa Jacobsson.

De säger att de jobbar efter devisen ”learning by doing”.

– Vi är inte världsbäst på att göra podd, men allt är så tillgängli­gt med dagens teknik. Vi bara kör, säger Anna Linton.

 ??  ??
 ?? Bild: MALIN EIREFELT ?? FARMERS CREW. Lovisa Jacobsson, Anna Linton och Marina Evertsson är tre av fyra som står bakom nya podden ”Trekaffe med” som intervjuar halländska landsbygds­företagare.
Bild: MALIN EIREFELT FARMERS CREW. Lovisa Jacobsson, Anna Linton och Marina Evertsson är tre av fyra som står bakom nya podden ”Trekaffe med” som intervjuar halländska landsbygds­företagare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden