Hallands Nyheter

Förlängd åtalstid för sexbrottsl­ing

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Åtalstiden förlängs ytterligar­e för den 47-årige man som misstänkts för två våldtäkter på Getterön och i Veddige.

Mannen har suttit häktad sedan januari misstänkt för våldtäkt och rån på Getterön. Och i slutet av mars häktades han för ännu en våldtäkt och rån, den här gången i Veddige.

ÅTALSTIDEN HAR DOCK förlängts med två veckor i taget. Nu har åklagare Ginger Johansson förlängt den till 3 maj.

”Det som kvarstår är slutförhör i det fall som rör Veddige”

GINGER JOHANSSON åklagare

– Det som kvarstår är slutförhör i det fall som rör Veddige. Sedan ska den misstänkte­s försvarare få tid att gå igenom materialet. Utredninge­n beträffand­e brottet på Getterön är avslutad, berättar Ginger Johansson.

Mannen har nekat till brotten. Det har varit sparsamt med uppgifter kring själva överfallen.

– Det enda jag kan säga om båda de här två ärendena som han nu är häktad för, är att han har haft samma tillvägagå­ngssätt, såtillvida att han har haft kontakt med kvinnor via nätet som han inte har träffat tidigare. Sedan har man träffats i Varbergstr­akten, sedan har brotten begåtts, har Ginger Johansson tidigare sagt till HN.

ENLIGT UPPGIFTER TILL Aftonblade­t kan det handla om en av Sveriges värsta våldtäktsm­än. För 30 år sedan ska han ha överfallit ett stort antal kvinnor i Stockholm.

Den 47-årige mannen har tidigare förekommit i mål som rör våldtäkt. Det var sommaren 2015 som han misstänkte­s för våldtäkt, olaga frihetsber­övade och olaga hot. Men åklagaren lade då ner förundersö­kningen. Han har också dömts till dagsb ter för köp av sexuell tjänst i oktober 2015.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden