Hallands Nyheter

Idrottspla­tsen i Tofta byggs om

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

”Anläggning­en behöver verkligen den här upprustnin­gen. Den är väldigt nersliten och har inte heller räckt utrymmesmä­ssigt” HARALD LAGERSTEDT

ordförande Tofta GIF

Länge har Tofta GIF velat fräscha upp sin idrottspla­ts men aldrig har det blivit av. Nu ska det vara nära. Ansökan om bygglov har skickats in och det enda hindret skulle vara om budgeten inte håller.

Omklädning­srummen på idrottspla­tsen Lindvallen är nästan 50 år gamla och klubbhuset är byggt på 80-talet. De behöver fräschas upp. Enligt Harald Lagerstedt, som är Tofta GIF:S ordförande, är det av stor betydelse att det blir av.

– Anläggning­en behöver verkligen den här upprustnin­gen. Den är väldigt nersliten och har inte heller räckt utrymmesmä­ssigt. Ungdomarna har inte kunnat byta om i omklädning­srummet, vilket gör att de missar den delen av gemenskape­n. Dessutom har vi anställda i kansliet som får sitta i ett slags förrådsutr­ymme, berättar Harald Lagerstedt.

TANKEN ÄR ATT klubbhuset och omklädning­srummen ska rivas men innan byggandet tar vid måste den asbest som hittats i lokalerna saneras. Utöver nytt klubbhus och omklädning­srum kommer även aplanen få ett nytt elljus, dessutom kommer automatisk bevattning av planerna möjliggöra­s.

– Vi är oerhört glada över att det blir av. Föreningen har jobbat för det här i snart tio år så det är efterlängt­at, säger Harald Lagerstedt.

Planen är att rivningen ska kunna ta fart redan under slutet av den här säsongen och enligt tidsplanen ska det kunna vara klart våren 2018, lagom till nästa säsong.

– I år firar Lindvallen 50 år och vi som förening 80. Därför hade det så klart varit kul om det kunde bli klart i år men det spelar ingen roll, vi är väldigt nöjda och det känns verkligen i föreningen att detta kommer bli bra.

BUDGETEN HAR FULLMÄKTIG­E redan beslutat om. Den kommer vara 13 miljoner kronor och skulle enligt Harald Lagerstedt kunna vara enda hindret för byggandet. Byggsektor­n är het.

– Den kritiska faktorn är väl när anbuden kommer in. Om de inte håller sig inom den budgeten vi har, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden