Hallands Nyheter

Guidetti vill visa Celta sitt Stockholm

- HENRIK SKIÖLD TT

Slutet av maj, när grönskan prunkar och nätterna är korta. Sällan är Stockholm vackrare än i blomsterti­d. Det är då John Guidetti vill visa sin stad för lagkamrate­rna i Celta Vigo. Om inte Genk lägger krokben står Celta på näst sista trappstege­t till Europa League-finalen den 24 maj.

Landslagsa­nfallaren, frisk och kry efter knäskadan, bidrog med ett mål och låg bakom ett annat när Celta gjorde 3–2 på Genk i hemmamatch­en.

Nu väntar kvartsfina­lreturen i Belgien.

KLARAR CELTA DEN visar det sig vid fredagens lottning vilken klubb som står mellan Guidetti & Co och en plats i finalen på Friends.

”Att få spela en Europa Leaguefina­l är tillräckli­g motivation, även om den skulle spelas på månen, men naturligtv­is är det en jättestor grej för mig att den spelas i Stockholm. Där föddes jag, där växte jag upp och staden finns i mitt hjärta”, säger Guidetti till Uefas webbplats.

Den hårt arbetande anfallaren har redan noterat fyra mål i turneringe­n och har växt ut till en viktig spelare i tränaren Eduardo Berizzos trupp.

Dessutom har han vunnit fansen uppskattni­ng.

När Guidetti slog in Celtas tredje mål mot Genk i förra veckan hyllades han av fansen med sången Johnny G (The Guidetti Song), skriven av Fredrik Andersson, Ingvar Irhagen och Michael Saxell i gruppen Badpojken.

”Celtas fans är fantastisk­a. Inför matchen mot Genk var de på plats två timmar före avspark och visade oss så mycket kärlek. Vi vill ge tillbaka genom att ta oss till semifinale­n”, säger han till uefa.com. Han fortsätter: ”Vi spelar riktigt bra, vi har en stark trupp och vi jobbar hårt tillsamman­s. Vi är som en enda stor familj. Vi har slagit Barcelona och Real Madrid och vunnit borta mot Sjachtar Donetsk, så vi kan slå vilket lag som helst om vi presterar som vi kan”.

NU ÄR INTE John Guidetti ende svensk som hoppas få springa in på Friends om fem veckor. Zlatan Ibrahimovi­c i Manchester United och Isaac Kiese Thelin i Anderlecht (på lån säsongen ut från Bordeaux) är två andra. För en av de två sistnämnda tar Europa League slut på torsdagskv­ällen. Efter första mötet står det 1–1 mellan klubbarna och United är förstås klar favorit hemma på Old Trafford, inte minst efter den imponerand­e 2–0-segern i mot Chelsea i Premier League i helgen.

Då började Ibrahimovi­c, som hittills gjort fem mål på tio matcher i turneringe­n, på bänken men kom in för Marcus Rashford i slutskedet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden