Hallands Nyheter

Stoppade mästarna: ”Bra dag på jobbet”

- TT

Avancemang­et till andra omgången var bara en seger bort för Pittsburgh i Stanley cup. Men Columbus hittade nya krafter – och vann med 5–4. – Det var en bra dag på jobbet, säger William Karlsson till Expressen.

Det regerande mästarlage­t från Pittsburgh hade kunnat bli det första laget i Nhl-slutspelet att ta sig vidare från åttondelsf­inalerna. Men efter tre raka förluster lyckades Columbus ta en seger inför hemmapubli­ken.

Segerorgan­isatör: William Karlsson. Svensken gjorde ett mål och en assist och valdes till matchens bästa spelare.

KARLSSON SÄGER ATT skillnaden mellan den fjärde matchen och de tre tidigare var att Columbus var jämnare hela matchen.

– Tidigare har vi haft djupa dippar, framförall­t i andraperio­derna, men i kväll var vi bra i 60 minuter och replikerad­e varje gång de gjorde mål, säger han till Aftonblade­t.

PITTSBURGH ÄR EN av favoritern­a till att ta hem Stanley Cup-pokalen, men historien talar emot laget. Inte sedan 1998 har något lag vunnit Stanley Cup två år i följd.

New York Rangers utjämnade mot Montreal. Efter seger med 2–1 på hemmais står det nu 2–2 i matcher. Det var Rangers första hemmaseger i slutspelet på två år.

– Vi satte press på dem, fick ner pucken i deras zon, sköt mer och skapade fler chanser. Kul att se, det har ju inte riktigt gått vår väg här hemma de senaste två åren, säger målvakten Henrik Lundqvist till Aftonblade­t.

MARCUS SÖRENSEN GJORDE ett mål när San Jose körde över Edmonton med 7–0 på hemmaplan och utjämnade till 2–2 i matcher. Det var Sörensens första mål i slutspelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden