Hallands Nyheter

Varbergare med i ”Lyxfällan”

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Han har tyngts av stora skulder i flera år. I kväll medverkar 30-åringen i tv-programmet ”Lyxfällan”.

Christian Warg, 30, utbildar sig till trädgårdsa­rbetare i Tvååker. Han tycker om natur och tillbringa­r mycket tid på gymmet. Men han har haft en oerhörd tung börda att bära de senaste åren. Vänner till honom ville hjälpa till och anmälde honom till ”Lyxfällan”.

– Jag har problem med väldigt stora skulder, som byggts upp med räntor i flera år. Det hela började med att jag tog lån för att täcka upp för ett stort inköp av elektronik.

Varför valde du att ställa upp?

– Jag sa nej först, för vem vill vara med i ett förnedring­sprogram. Men man får sätta det åt sidan om man sitter i skiten. Jag tänkte att det kan vara värt att vara med.

Hur var det att spela in programmet?

– Ingen höjdare om jag ska vara ärlig. Ingen människa vill bli utfrågad om sina privata saker i åtta timmar i sträck varje dag i en vecka. Men nu har jag i alla fall börjat ta tag i grejer.

Har du några råd att dela med dig av?

– Ta aldrig sms-lån eller blancolån. Jag hade relativt bra ekonomi innan jag tog mitt första lån. Har man minsta lilla tendens till att vara beroendemä­nniska, då ska man hålla sig borta från det. Smslån är det absolut värsta. Ett lån på 1 200 kronor blev strax över 27 000 kronor i bara ränta. Hur ser dina framtidspl­aner ut?

– Jag hoppas på att bli beviljad en skuldsaner­ing och att jag får ett jobb efter min utbildning.

Lyxfällan sänds klockan 20.00 i kväll på TV3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden