Hallands Nyheter

Bryants raket är redo för start

- PATRICK STANELIUS/TT

”Vi gillade verkligen låten då och tyckte att vi skulle släppa den, men när jag kom hem tyckte jag att den var dålig och blev superbesvi­ken för att jag inte tyckte om den längre.”

På fredag släpper Miriam Bryant sin nya singel Rocket, som är en del av en kommande ep. Vänner som säger att låten skiljer sig från Bryants tidigare katalog ger henne huvudbry. – Jag blir stressad av att alla säger så, säger hon.

MIRIAM BRYANT

Miriam Bryants kommande singel Rocket är en soldränkt poplåt med gungande baktakt, som ett vykort från en charterres­a. Ursprungli­gen var den tänkt att låta sorgligare, insisterar Bryant.

– Jag var i ett skede i livet där jag kände mig ovanligt peppad, stark och bitchig. Jag brukar oftast se livet från den mörka sidan, men min producent och jag var i 30 graders värme vid någon pool på Kreta, fulla på sangria, och skrev en breakup-låt om en person som jag fortfarand­e var ihop med, säger hon.

– Vi gillade verkligen låten då och tyckte att vi skulle släppa den, men när jag kom hem tyckte jag att den var dålig och blev superbesvi­ken för att jag inte tyckte om den längre. Det var förmodlige­n för att jag blev mig själv igen när jag kom hem.

SÅ SMÅNINGOM BÖRJADE Rocket leta sig runt genom skivbolage­ts korridorer, där den fick fäste. Även Miriam Bryant gav den en chans till och lät sig övertalas. Men hon ryggar tillbaka när det antyds att låten innebär en ny musikalisk inriktning.

– Det är väldigt många vänner som har lyssnat på den som hävdar det. Jag blir stressad av att alla säger så, för jag har inte tänkt på det själv, säger hon.

Rocket, de tidigare singlarna Black car och Everything samt ytterligar­e tre låtar som ska släppas innan sommarens slut utgör en ny, ännu odöpt, ep. Den följer upp fjolårets Hisingen och hem igen som innehåller succélåten Ett sista glas.

NÄR MIRIAM BRYANT uppträdde på manifestat­ionen efter terrordåde­t i Stockholm föll valet på just den låten.

– Det var en ganska märkligt andaktsful­l stämning, nästan religiös. Jag har aldrig varit med om en så fokuserad publik. Oftast är det väldigt rörigt och svårt att få kontakt med alla. Det är nog första gången jag har stått inför en så stor publik och känt att alla var med. Det var så klart inte för min skull, utan för att det här hemska hade hänt. Det kändes som att alla var väldigt förenade under hela manifestat­ionen, säger hon.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT ?? NY LÅT PÅ GÅNG. På fredag släpper Miriam Bryant sin nya singel Rocket.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT NY LÅT PÅ GÅNG. På fredag släpper Miriam Bryant sin nya singel Rocket.
 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? VISADE DELTAGANDE. Nano, Bahar Pars, Damon Rasti, Miriam Bryant, Nisha Besar, Rickard Sjöberg, Gustav Fridolin, Anna Kinberg Batra, Anders Ygeman och Karin Wanngård håller armkrok på Sergels torg i Stockholm vid manifestat­ionen för kärlek och omtanke.
Bild: JESSICA GOW/TT VISADE DELTAGANDE. Nano, Bahar Pars, Damon Rasti, Miriam Bryant, Nisha Besar, Rickard Sjöberg, Gustav Fridolin, Anna Kinberg Batra, Anders Ygeman och Karin Wanngård håller armkrok på Sergels torg i Stockholm vid manifestat­ionen för kärlek och omtanke.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden