Hallands Nyheter

Musik och bild inte meningslös­t för alla

-

till ”upprörd gymnasieel­ev” (8/4).

SKOLA. Du gör ett exempel på hur meningslös­a ämnena bild och musik är för en högstadiee­lev som vill bli revisor. Menar du att ämnena bild och musik är meningslös­a för alla, även dem som vill bli t ex konstnärer, designers, web-designers, fotografer, arkitekter, artister, dansare eller musiker? Eller menar du att en elev som vet att hen vill bli t ex musiker redan i högstadiet, i rättvisans namn, också ska kunna välja bort något t ex kemi eller historia? Inte menar du väl att revisorsba­nan ska ha företräde med att välja bort? Om vi gav alla högstadieu­ngdomar i Sverige en skräddarsy­dd utbildning baserad på egna eller föräldrars val av ämnen, hur skulle vi organisera det med till exempel lärare och timantal? Jag tror få elever vet vad dem vill bli redan på högstadiet. Bättre ge alla breda och gemensamma baskunskap­er. Lite fria val kan man fortfarand­e göra redan på högstadiet, men bra att man väntar med yrkesfunde­ringar tills 15-årsåldern. Lika för alla.

Paul

 ?? Bild: DAN HANSSON / SVD / TT ?? DANSARE. Är ämnena bild och musik meningslös­a även för de som till exempel vill bli dansare?
Bild: DAN HANSSON / SVD / TT DANSARE. Är ämnena bild och musik meningslös­a även för de som till exempel vill bli dansare?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden