Hallands Nyheter

SPANING

- JAN ANDERSSON

Jan Andersson lyssnar på Jesper Lindell, imponeras av Angeleena Presley och sörjer att Cale Tyson skippar Göteborg.

Ny ep: Jesper Lindell

Det har surrats en del om 23-årige stockholma­ren Jesper Lindell och hans starka, personliga röst. Nu är Jespers debut-ep A little less blue här och de fem låtarna är riktigt sköna allihop! Inspelade i Svedmyra av Benkt Söderberg och med körhjälp av döttrarna Klara och Johanna i First Aid Kit (som gjorde Leonard Cohenföres­tällningen på Dramaten ihop med Jesper Lindell). Lugnt, souligt gung med varmt blås, avskalade arrangeman­g och påtaglig Van Morrison-känsla.

Nytt album: Angeleena Presley

Troligen är Angeleena Presley mest känd som en av rösterna i countrytri­on Pistol Annies, men hon är faktiskt mer intressant på egen hand. I dag släpps nya albumet Wrangled, uppföljare­n till hyllade debuten American middle class. Om hon där fokuserade på sin eländiga tillvaro i Kentucky, sjunger Angeleena Presley på nya albumet om den chauvinist­iska countrybra­nschens misogyna inställnin­g till kvinnliga artister. Det är modigt, träffsäker­t och viktigt, såklart, men också en riktigt stark samling sånger med allt från rockabilly till stillsam, akustisk country.

Nytt album: Cale Tyson

En av de trevligast­e överraskni­ngarna på årets South by Southwest var 26-årige Cale Tyson från den lilla kofösarsta­den Cleburne i Texas. Nästa vecka kommer hans nya album och det är en verklig pärla, let me tell you. Soulfylld country med blås och stråkar har sällan låtit bättre än så här. I maj kommer han till Stockholm, Borlänge, Malmö och Kristianst­ad. Tyvärr inte till Göteborg.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden