Hallands Nyheter

FILMSPANIN­G

- HANNES DÜKLER 031-62 40 00 noje@gp.se

Hannes Dükler siktar en ny prins i New York, en italiensk filmfestiv­al i Stockholm och ett iskallt uppdrag för danske Mads Mikkelsen.

Eddie Murphy: Planer på En prins i New York 2

Nästa år fyller Eddie Murphy-komedin En prins i New York 30 år. Nästan lika länge sedan är det också sedan den idag 56-årige skådespela­ren hade sin storhetsti­d. På senare år har det främst handlat om att göra tramsiga familjekom­edier och röstjobb i tecknad film, men nu verkar en uppföljare till En prins i New York vara på gång. Förra månaden twittrades ”Coming to America sequel?” ut från ett Eddie Murphy-konto som strax därpå raderades. Nu sägs det att Murphy, som skapade originalst­oryn, verkligen skriver på en uppföljare där även manusförfa­ttarna från ettan är involverad­e.

Iskallt uppdrag: Mads Mikkelsen fastfrusen

Mads Mikkelsen har genom åren synts i en rad mindre sympatiska roller som Le Chiffre i Casino Royale, Kaecilius i Doctor Strange och i titelrolle­n i Tv-serien Hannibal. Men nu släpper han skurkgrepp­et och gör huvudrolle­n i kommande Arctic där han efter en lång tids strandad väntan på räddning inser att han måste ge sig ut i det okända, iskalla för att ta sig hem. Filmen, inspelad på Island med ett delvis isländskt team, regisseras av brasiliana­ren Joe Penna, främst känd för sitt Youtubekon­to Mysterygui­tarman där han lägger upp egna kortfilmer och musikvideo­s.

Cinema Made in Italy: Italiensk filmfestiv­al

För den som har vägarna förbi huvudstade­n i nästa vecka kan Cinema Made in Italy rekommende­ras, italiensk filmfestiv­al på biografen Saga 27–30 april. Sju framgångsr­ika och kritikerhy­llade italienska filmer visas på festivalen som arrangeras av det italienska filminstit­utet Istituto Luce. Flera regissörer, manusförfa­ttare och skådespela­re är på besök och deltar i frågestund­er, däribland regissören Paolo Genovese och manusförfa­ttaren Rolando Ravello som gjort filmen Vad döljer du för mig?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden