Hallands Nyheter

Martin satsar på mellovinst

- Mårten Samuelson 010-471 52 74 ∙ marten.samuelson@hn.se

Falkenberg­aren Martin Nilsson är redo för finalen av Funkismell­o. På måndag kliver han på scenen på Cirkus i Stockholm.

- I´m in for some competitio­n! Falkenberg­aren Martin Nilsson är redo. På måndag deltar han i finalen av Funkismell­o på Cirkus i Stockholm.

Frågan är om det ska gå lika bra som i deltävling­en i Jönköping i februari. Där vann han med sitt framförand­e av ”Var ligger landet där man böjer bananerna” som Mojje (Morgan Johansson) från Tvååker sjöng in på sitt album ”Barnvakt”.

MARTIN NILSSON HAR en viss scenvana då han deltagit i julshower och var konferenci­er vid en gala i Falkhallen där man drog in cirka 25 000 kronor till Musikhjälp­en. I samband med det medverkade han även i direktsänd radio/tv från Järntorget i Göteborg för några år sedan.

– Jag såg en lapp om att man kunde anmäla sig till Funkismell­o men hade aldrig hört talas om det innan. Sedan gjorde jag en lista över olika låtar och kom att tänka på ”bananerna”. En kompis som gillar Mojje sjöng den ofta i skolan, berättar Martin.

PÅ MÅNDAG MORGON flyger han upp till Stockholm med pappa Ronny. De har varit uppe i huvudstade­n en gång för att repetera med liveorkest­ern som ska kompa de tretton del-

tagarna i finalen (där även Rebecka Wikman från Halmstad tävlar).

Samtidigt övar Martin hemma och på jobbet.

– Jag har nog sjungit den hundra gånger nu.

PAPPA RONNY ÄR imponerad av att Martin inte låter sig påverkas av yttre omständigh­eter.

– Det är lite roligt att se hur han inte bara saknar scenrädsla. Han äger scenen när han står där! Vid repetition­en i Stockholm var det problem med att han inte fick något headset som han brukar ha när han sjunger. De hade strul med ljudet och han fick en handmikrof­on istället. Men han löste det, säger Ronny.

Vid repetition­en fick Martin även träffa Linda Bengtzing som är konferenci­er och ska medverka som gästartist i finalen.

– Jag pratade lite med henne och hon var väldigt imponerad av Martin. Vi såg halva startfälte­t då och där var några som var rätt vassa och sticker ut. Men precis som i vanliga mello gäller det att få allt att klaffa, säger Ronny Nilsson.

MARTIN KOMMER ATT ha publikstöd då en buss från Attendo i Falkenberg åker upp och han har en del släkt och vänner i Stockholm på plats också.

På frågan om hur det går i finalen svarar Martin med en gest som talar om att det kan gå hur som helst.

– Men det ska bli spännande.

Funkismell­o har ingen Europafina­l än så länge. Men oavsett hur det går i Stockholm har Martin minst ett framträdan­de till att se fram emot.

– Jag och de andra på Attendo i Falkenberg ska besöka ett Attendo med daglig verksamhet i Skåne och jag kommer att uppträda med låten där.

 ??  ?? AVSPÄND. Martin Nilsson kopplar av hemma i bostaden. Även på scen ger han intryck av att vara hemmastadd och visar inga tecken på nervositet.
AVSPÄND. Martin Nilsson kopplar av hemma i bostaden. Även på scen ger han intryck av att vara hemmastadd och visar inga tecken på nervositet.
 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden