Hallands Nyheter

Kramer är på jakt efter en Vm-biljett

- Anders Flink 010-471 52 44 ∙ anders.flink@hn.se

Det är inget att sticka under stol med – målet är att få komma med till VM i Mexiko. Falkenberg­s Simklubbs Agnes Kramer vet vart hon vill och jobbar hårt för att nå dit.

I hemmatävli­ngen Falkenberg Race gav Agnes Kramer ett visst formbesked. Två andraplats­er, men framför allt, en vinst på paraddista­nsen 100 meter ryggsim.

– JAG TYCKER ATT det gick okej, hade jag simmat lika bra hela vägen, som jag gjorde under de första 50 meterna, så hade jag lyckats få till ett personbäst­a, sa Agnes om ryggsimslo­ppet i Klitterbad­et.

HON TÄVLAR I klass S8, i det för utomståend­e krångliga klassnings­systemet i handikapps­imningen.

– Jag har en halvsidig cp-skada, berättar Agnes, om klassninge­n. Enkelt uttryckt, ena sidan av kroppen funkar, den andra sämre.

Agnes bor kvar i Åled, men har gjort ett klubbyte, tagit simtaget från Laxen i Halmstad till Falkenberg Simklubb.

– Det känns så bra, som en nystart. Nu har jag hittat en tränare som sätter gränser, vill satsa och ser möjlighete­r, säger Agnes om Ulrike Feldhusen, tränaren i Falkenberg.

Agnes Kramer kom med i det svenska landslaget i slutet av 2015. Nu är siktet inställt mot VM i Mexiko.

– Jag har varit med på EM tidigare, blev åtta i två finaler, berättar Agnes.

– Jag ska försöka kvala mig in. Det är årets stora mål. Men sen vill jag ju självfalle­t förbättra tekniken så mycket som möjligt.

DET HANDLAR OM att klara minst en A-kvaltid, och gärna några B-tider också, för att få en Vm-biljett. Agnes har hittills klarat en B-kvaltid, just på 100 m rygg.

Härnäst väntar ett tvåveckors träningslä­ger med landslaget i maj, på hög höjd, i Spanien.

– Mexiko-vm går ju på hög höjd i slutet av september, så det gäller att vänja sig, säger Agnes förhoppnin­gsfullt. Har du någon förebild i din idrott?

– Maja Reichardt är fantastisk. En jättebra simmare men också hjälpsam mot andra. Av henne kan man alltid få råd och tips.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HAR FLYTET. Ryggsimmet är Agnes Kramers specialite­t och det är framför allt i det simsättet som hon hoppas kvala in till Vm-landslaget.
Bild: PRIVAT HAR FLYTET. Ryggsimmet är Agnes Kramers specialite­t och det är framför allt i det simsättet som hon hoppas kvala in till Vm-landslaget.
 ?? Bild: PRIVAT ?? NÖJD VARBERGSKV­ARTETT. Fyra simmare från Varbergs Parasport som deltog med den äran i Falkenberg Race. Från vänster Rose-marie Robertsson, Elin Sjöstrand, Stina Gustafsson och Lukas Antonsson..
Bild: PRIVAT NÖJD VARBERGSKV­ARTETT. Fyra simmare från Varbergs Parasport som deltog med den äran i Falkenberg Race. Från vänster Rose-marie Robertsson, Elin Sjöstrand, Stina Gustafsson och Lukas Antonsson..
 ?? Bild: PRIVAT ?? VILL TILL MEXIKO. Agnes Kramer jagar en A-kvaltid för att få åka med landslaget till VM i september.
Bild: PRIVAT VILL TILL MEXIKO. Agnes Kramer jagar en A-kvaltid för att få åka med landslaget till VM i september.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden