Hallands Nyheter

Liljenbäck vet hur kompisen fungerar

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Förkylning­en har lagt sig och Anton Liljenbäck är redo för spel igen. Uppdraget mot Frej Täby? Att få stopp på kompisen Nsima Peter.

Anton Liljenbäck fanns aldrig med på planen mot Dalkurd. En förkylning gjorde att han var tvungen att kasta in handuken i sista stund.

– Nu är det mycket bättre. Jag var med på träningen i förrgår och i dag (läs fredag), och jag är med i matchtrupp­en. Sen får vi se om jag är med i startelvan eller inte, säger Anton Liljenbäck, vars plats togs av Pär Asp.

– Jag var med däruppe, om jag hade hunnit tillfriskn­a, men jag satt på läktaren. Vi missade en straff och några andra riktigt bra lägen, men de hade också en del lägen. En poäng borta mot Dalkurd får man vara nöjd med, men kunde nästan ha fått med oss en trea, säger Anton.

Möjlighete­n finns att den kommer på lördag mot Frej.

– Det hoppas hela laget på, det märks att alla är spelsugna och vi ska få in vinster.

SPELARNA HAR DOCK inte fått någon officiell elva - än.

– Jag vet inte om Jörgen (Wålemark) vill hålla på den. Det är lite småsjukdom­ar i truppen.

Det gäller bland andra Oliver Silverholt som sägs vara ”på gränsen”.

I motståndar­laget återfinns Bois förra skyttekung Nsima Peter.

– En stark forward som är fysisk och kan gå i djupled. Jag har spelat med honom själv i två år och vet hur han fungerar, det ska inte vara så svårläst, säger Anton.

Liverappor­tering

HN:S Mattias Nilsson liverappor­terar från Påskbergsv­allen klockan 16.00 på hn.se

Nsima Peter står på två mål så här långt. Båda gjordes mot Åtvidaberg.

– Jag har sett målen. Det är ganska bra mål och han har säkert bra självförtr­oende. Men det blir inte några på Påskbergsv­allen, lovar Liljenbäck.

Det gick ganska snabbt när Nsima Peter väl valde Frej.

– Han åkte ju till Nigeria, sen såg man i tidningen att han var klar för Frej. Jag skrev grattis, men jag vet inte riktigt varför han inte stannade i Bois. Han är trevlig och dessutom en bra fotbollssp­elare.

KILLARNA HÅLLER fortfarand­e kontakten och brukar önska varandra lycka till inför matcher - men kanske inte just på lördag.

– Det får bli en high five innan match, men sen är det 100 procent fokus.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? DUELL ATT VÄNTA. Anton Liljenbäck i kamp med Johan Elmander. På lördag väntar dock duster med kompisen Nsima Peter.
Bild: MICHAEL ERICHSEN DUELL ATT VÄNTA. Anton Liljenbäck i kamp med Johan Elmander. På lördag väntar dock duster med kompisen Nsima Peter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden