Hallands Nyheter

Säsongen kan vara över för Ibrahimovi­c

- TT

Enligt medieuppgi­fter runt om i Europa ska både det främre och bakre korsbandet ha gått av för Zlatan Ibrahimovi­c.

Den 35-årige svenske stjärnan väntas opereras inom de kommande dagarna, och kan bli borta länge från fotbollen.

Sky Italia-journalist­en Gianluca Di Marzio uppger på sin egen webbplats att både det främre och bakre korsbandet i högerknät är av.

På gianlucadi­marzio.com skriver han att Ibrahimovi­c undersökte­s med magnetkame­ra under fredagseft­ermiddagen, och att svensken ska opereras av en specialist i USA så snart som möjligt.

EN KÄLLA BERÄTTAR för brittiska Sky Sports att Ibrahimovi­cs säsong troligtvis är över. Frågan är om det även gäller för hela hans karriär.

Ibrahimovi­c föll efter en duell i 93:e matchminut­en mot Anderlecht i Europa League. Han grimaserad­e illa och tog sig för höger knä innan han leddes av planen.

– Jag vill vänta och se, och vara optimistis­k, men det är jag inte. Min känsla är inte bra, sade Manchester Uniteds tränare José Mourinho efter matchen.

Till BT Sport sade tränaren att han inte trodde att skadorna var lindriga.

– Jag föredrar att vänta tills alla tester är gjorda, och sedan kommentera. Men nyheterna är tämligen negativa.

Skadan inträffade på torsdagskv­ällen under matchen som Manchester United vann med 2–1 efter förlängnin­g. Därmed tog sig laget vidare till semifinal.

Men nu ser Zlatan Ibrahimovi­c ut att gå miste om sin drömfinal, som spelas på Friends arena i Stockholm den 24 maj.

IBRAHIMOVI­C FICK VÅRD bredvid planen efter skadan, och linkade sedan i väg in i spelartunn­eln. Svensken är lagets främste målskytt, med 28 mål den här säsongen.

Lagkamrate­n Luke Shaw lät mer positiv än sin tränare. Han sade att Ibrahimovi­c gått omkring i omklädning­srummet efter matchen.

– Jag vet inte omfattning­en av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistis­k. Förhoppnin­gsvis är det inte allt för illa för honom, säger Shaw till Aftonblade­t.

Manchester Uniteds pressavdel­ning säger att ett närmare besked om svenskens skada kommer först på söndag inför matchen mot Burnely, enligt Aftonblade­t.

 ?? Bilder: DAVE THOMPSON ?? Zlatan Ibrahimomi­vic skadade sig i slutsekund­erna i matchen mot Anderlecht och fick hjälpas av planen. ”Jag vill vänta och se, och vara optimistis­k, men det är jag inte”, säger United-tränaren José Mourinho.
Bilder: DAVE THOMPSON Zlatan Ibrahimomi­vic skadade sig i slutsekund­erna i matchen mot Anderlecht och fick hjälpas av planen. ”Jag vill vänta och se, och vara optimistis­k, men det är jag inte”, säger United-tränaren José Mourinho.
 ??  ?? GRINADE ILLA.
GRINADE ILLA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden