Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Propulsion är en häst för Olympiatra­vets final och jag tror att han vinner uttagnings­loppet i Umeå.

Sedan kan vi börja spekulera i vem som är Sveriges häftigaste hingst; Nuncio eller Propulsion?

Jag utgår från att de här två världsstjä­rnorna är bakom startbilen i Olympiatra­vets final på Åby 29 april, liksom några riktigt bra franska hästar, en Nadal Broline som joker och dessutom hoppas jag att DD’S Hitman får ett wild card.

Vilket lopp det kan bli, eller hur?

Jag kunde ha skrivit vem som är Sveriges häftigaste häst i ingressen, men gjorde det inte. Varför? Jo, det där lilla flyfotade stoet Delicious US är något alldeles extra – ja, kanske utsedd till Sveriges bästa häst när vi gör bokslut för året 2017.

Skärpning sportchefe­r!

Nu var det bara kring tusen åskådare på plats i Halmstad när Delicious US flög fram till sin tolfte raka seger, nu på 1.10,4/1640a efter en i princip hopplös resa.

Delicious US är värd många fler åskådare, hon är en världsstjä­rna. Men, trots bra väder, en ledig dag under påsken och bra sport dök de inte upp fler.

Sportchefe­rna på landets banor gör nog så gott de kan, men dessvärre räcker det inte. De verkar ha accepterat att publiken sviker.

Nej, satsa på mer offensiv marknadsfö­ring, gör den också mer riktad mot individen och mot homogena gruppering­ar i samhället.

Hur många i Halmstad med omnejd visste att världsstjä­rnan Delicious US skulle vara där 17:e april?

Inte många, tror jag ...

En fräck spik i Umeå

Givetvis spikas Propulsion i V75-starten i Umeå. Och, Daniel Redéns stjärna kommer att ha högre streckproc­ent än Månprinsen AM – ett kallblod som jag åter garderar ...

Däremot är Digital Archive en fräck chansspik. Loppet är egentligen vidöppet, men Robert Bergh har tagit till alla knep som man kan för att bana vägen för sin 7-åring från detta fina läge.

Han kom till Berghs ranch i Sundsvall i onsdags, så det är nära till Umåker.

Halvstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota. Vasst.

I övrigt; nu dags för 7 rätt!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden