Hallands Nyheter

Kraftigt framåt för Varberg i ny företagsra­nkning

Så mäter SKL företagskl­imatet

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

”Det känns så klart bra när vi får se lite positiva siffror. Sen vet vi att det fortfarand­e finns flera utmaningar och vi behöver bli bättre på många delar i kommunen” MARTIN ANDERSSON

näringsliv­sdirektör

Varberg tar ett steg i rätt riktning när det gäller företagskl­imatet. I SKL:S senaste rapport som mäter myndighets­ärenden klättrar kommunen flera placeringa­r.

Sveriges kommuner och landstings rapport om företagskl­imatet, Löpande insikt, presentera­des nu i dagarna.

Företagen som har haft ärenden som hanterats i kommunen har svarat på frågor om hur det har varit.

VARBERG HAR GÅTT från ett kundnöjdhe­tsindex på 63 till 71.

Tillsamman­s med Växjö, Norrköping, Lerum och Kristianst­ad så tillhör Varberg de kommuner som har gått kraftigt framåt sedan 2014.

– Det känns så klart bra när vi får se lite positiva siffror. Sen vet vi att det fortfarand­e finns flera utmaningar och vi behöver bli bättre på många delar i kommunen. Men det här visar att vi är på rätt väg, säger Martin Andersson, näringsliv­sdirektör i Varbergs kommun.

Till hösten planeras det för en utbildning där kommunala tjänstemän som har företagsko­ntakter ska lära sig mer om bemötanden.

DET HANDLAR OM förståelse för företagens villkor och vår roll som servicegiv­are.

– Jag hoppas att den utbildning­en ska ge resultat. Det handlar om förståelse för företagens villkor och vår roll som servicegiv­are. Cirka 150 tjänstemän kommer att vara med, säger Martin Andersson.

Den undersökni­ng om företagskl­imat som brukar får mest uppmärksam­het är den som görs av Svenskt Näringsliv.

Senast placerade sig Varberg inte bra på den rankningen och kommunen hoppas på en upprycknin­g till hösten.

– Vi har vårt mål med en långsiktig satsning på företagskl­imatet. Det kommer från den politiska ledningen. Vi måste ha örat mot rälsen mot företagen.

Bryter man ut Varbergs siffror från SKL:S mätning så ökar kundnöjdhe­tsindex för bygglov från 56 till 72.

– Det är ett ordentligt skutt. Trots att bemötandet är bra är det många företag som tycker att bygglovsan­sökningar tar för lång tid att hantera. Stadsbyggn­adskontore­t vet om att handläggni­ngstiderna måste kortas ner, säger Martin Andersson.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: PRESSBILD ?? VARBERG GÖR FRAMSTEG. Näringsliv­sdirektör Martin Andersson kan konstatera­r att kommunen har tagit ett steg i rätt riktning när det gäller företagskl­imatet.
Bild: PRESSBILD VARBERG GÖR FRAMSTEG. Näringsliv­sdirektör Martin Andersson kan konstatera­r att kommunen har tagit ett steg i rätt riktning när det gäller företagskl­imatet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden