Hallands Nyheter

Lite om:

Erik Johansson

- VIKTORIA ANDERSSON viktoria.andersson@hn.se JOAKIM KULLBERG

27 år. Falkenberg. Mamma, fadergesta­lt Zvonko, fem bröder och sambon Linnéa. * Yrke: Livsmedela­rbetare på Korshags och nyligen påbörjat projektet ”Nu eller aldrig! En kamp för livet”. * * *

I DAG UPPLEVER Erik att han inte lider av några symptom.

– I dag lever jag ett normalt liv och jobbar på heltid. Det kan jag tacka familjen för, jag hade haft ett annat liv om det inte vore för dem.

Nu har han startat ett projekt med förhoppnin­gen att föreläsa om det han gått igenom och hjälpa andra i liknande situatione­r.

– I dag säger läkarna att vi gjorde helt rätt som tränade på egen hand. Min styvpappa Zvonko hade en teori och i dag finns det vetenskapl­iga bevis för att det fungerar. Alla skador kan inte bli bättre men många kan det, säger Erik. 58-åringen skulle betala för sin Piggelin – men när kassörskan tillfällig­t lämnade kassan stal mannen pengar.

58-åringen fick fram till kassan på Coop Gamletull för att betala sin Piggelin när det började tjuta från snabbkasso­rna. Kassörskan, som höll på att växla pengar, lämnade då sin plats för att hjälpa till. När hon kom tillbaka var pengar och 58-åringen borta. Kvar låg Piggelingl­assen. Hon misstänkte därför att det var just 58-åringen som hade tagit pengarna – drygt 3 500 kronor. Med hjälp av övervaknin­gskameror identifier­ades mannen.

58-åringen har erkänt att han tog pengar, men hävdar att det bara var 1000 kronor. Resterande menar han att kassörskan själv måste ha tagit.

Tingsrätte­n dömer dock 58-åringen, som tidigare förekommer under 51 avsnitt i belastning­sregistret, till en månads fängelse.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden