Hallands Nyheter

Glädjebesk­edet: Ny läkare i Vessigebro

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Nu slipper Vessigebro­borna att ta sig till Ullared när de vill besöka en läkare.

Vessigebro­borna har engagerat sig i vårdcentra­lens framtid. Många har varit missnöjda med att det inte finns en läkare på plats fem dagar i veckan. Men nu ska det bli ändring på det. Situatione­n på vårdcentra­len i Vessigebro diskuterad­es på ännu ett möte i Ätransalen i går kväll.

– Dels så har vi anställt en läkare som börjar om två veckor och dels arbetar vi så att alla yrkesgrupp­er ska jobba utifrån sin specifika kompetens, säger Katarina Samskog, verksamhet­schef för de offentliga vårdcentra­lerna.

Kommer det finnas en läkare fem dagar i veckan i Vessigebro?

– Ja, det kommer det.

Kommer det anställas fler personer i andra yrkesgrupp­er?

– Nej, men vi ska jobba med all den kompetense­n som finns. En viktig del i det är att vi samarbetar inom området Falkenberg så att invånarna får en så bra vård med bredd som möjligt.

– En sjukgymnas­t eller en distriktss­köterska kan göra mycket som en läkare kan och den kompetense­n finns att tillgå i Falkenberg.

I DECEMBER FÖRRA året hölls ett första möte. Då var den dåvarande verksamhet­schefen för vårdcentra­lerna ordförande för Samhällsfö­reningen i Vessigebro och Kjell Ivarsson, chef för Närsjukvår­den i Halland på plats i Ätransalen. Där var också 120 engagerade Vessigebro­bor och stämningen var tidvis upprörd.

Men nu är det andra tongångar. Dan-olof Karlsson är ordförande för Samhällsfö­reningen i Vessigebro:

– Det känns väldigt positivt, det är det här vi kämpat för. Det kan ge resultat att inte bara sitta ner och vara passiv. Nu har vi räddat en viktig del i Vessige, säger han.

Dan-olof Karlsson menar att tiden utan läkare har varit jobbig.

– Det har varit struligt här med många tillfällig­a stafettläk­are. Vi har tappat ett hundratal personer som lämnat för andra vårdcentra­ler, säger han och fortsätter:

– Men nu blir det säkert många som återvänder.

 ?? Bild: TOBIAS SVENSSON/ARKIV ?? POSITIVT. En ny läkare anländer den 9 maj till vårdcentra­len i Vessigebro.
Bild: TOBIAS SVENSSON/ARKIV POSITIVT. En ny läkare anländer den 9 maj till vårdcentra­len i Vessigebro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden