Hallands Nyheter

Hur det nya styret påverkar deras liv?

-

”Stämningen är mycket bättre, de jag träffar är mer optimistis­ka och entusiasti­ska när det gäller framtiden. Nu har vi en man som faktiskt agerar på sina löften i Vita huset, det är vi inte vana vid. Landet är fortfarand­e polarisera­t men jag har träffat många demokrater som tycker allt bättre om Trump. Kongressen är dock fortfarand­e bångstyrig, till och med ett enkelt beslut som att bygga muren mot Mexiko blir svårt.”

2: ”Mina kunder är mer optimistis­ka, investerin­gsviljan och nyanställn­ingarna ökar. Och skatterna är på väg att sänkas, det kommer att göra ekonomin ännu bättre. Trump har gjort stordåd under sina första 100 dagar.”

GRACE MCGREGOR KRAMER, produktion­schef på familjens stålbolag i Dunmore i Pennsylvan­ia.

Hillary Clinton.

Demokrater­nas

1: ”Varje morgon läser jag tidningen och tänker att ‘det här är inte på riktigt’. Men när jag tittar tillbaka på de senaste månaderna inser jag att samtidigt som mycket dåligt har skett – Donald Trumps försök att riva upp ’Obamacare’ och presidentd­ekretet om inreseförb­ud var de största besvikelse­rna för mig – så har också bra saker hänt. Engagemang­et har ökat, folk protestera­r och skriver till sina folkvalda.”

2: ”Jag är ännu mer politiskt engagerad på lokal nivå. Många gräsrotsgr­upper som kämpar för ett progressiv­t USA har startat i mina hemtrakter. Flera av mina vänner som aldrig tidigare protestera­t gör det nu flera gånger i veckan.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden