Hallands Nyheter

Sen straff sänkte HBK

- TT/HP

Djurgården visade inte mycket framåt mot Halmstad. Men laget fick en omdiskuter­ad straff på slutet. Magnus Eriksson prickade in 1–0 från elva meter – och gjorde mål för tredje matchen i rad.

HALMSTADS BK DJURGÅRDEN

(0-0)

0 1

Halmstad hade haft det mesta och bästa anfallsspe­let. Men i 83:e minuten. Djurgården­s inhoppare Aliou Badji gick in i en närkamp med Hbk-backen Adnan Kojic i Halmstads straffområ­de.

De såg ut att knuffas lite och Djurgårdar­en föll. Domaren Johan Hamlin pekade på straffpunk­ten – och Kojic förstod ingenting.

– DET VAR ingen straff. Det är bara att titta på tv-bilderna så förstår man att det inte var i närheten, sa Adnan Kojic.

Det visslades och buades på Örjans Vall. Magnus Eriksson var iskall. Han försköt sin ansats i sidled och slog in straffen med vänsterfot­en.

FÖR ANDRA MATCHEN i rad satte Eriksson en straffstar­k. Det var hans tredje mål på lika många matcher.

– Jag trodde att det var frispark för oss eftersom jag fick Djurgårdss­pelarens armbåge mot halsen. Därför blev jag chockad när jag förstod att det var straff, förklarade Kojic.

På så vis fick Djurgården med sig tre poäng utan att egentligen har presterat tillräckli­gt.

FÖRE DEN OVÄNTADE upplösning­en hade Andreas Isaksson räddat Djurgården från underläge flera gånger.

Förra gången Andreas Isaksson och Kim Källström spelade en allsvensk match i Halmstad var det mer glamour. I oktober 2003 säkrade de ett Sm-guld för Djurgården vid en 3–2-vinst över HBK.

Nästan 14 år senare var det inte mycket som glänste i Djurgårdsl­aget – trots att det blev seger.

Men Andras Isaksson, 35, stod för några fina prestation­er.

Tidigt i matchen låg han ner och räddade ett närskott från Alexander Ruud Tveter. En stund senare slängde han sig raklång i luften och fick händerna på ett lurigt studsande distanssko­tt av Sead Haksabanov­ic.

”Jag trodde att det var frispark för oss eftersom jag fick Djurgårdss­pelarens armbåge mot halsen. Därför blev jag chockad när jag förstod att det var straff”

OCH I ANDRA halvlek hade den snart 18-årige Haksabanov­ic ett friläge som Isaksson avvärjde med en reflexsnab­b benparad.

Halmstad spelade med fart och fyndighete­r. Djurgården såg trögt ut. Men Magnus Erikssons straffspar­k höll högsta klass.

På måndag tar Djurgården emot IFK Norrköping hemma i Stockholm, medan HBK reser österut för bortamatch mot Kalmar FF.

ADNAN KOJIC HBK

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? PÅPASSAD. Halmstads Alexander Ruud Tveter i duell med Jonas Olsson och Kim Källström i matchen som Djurgården vann med 1-0.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN PÅPASSAD. Halmstads Alexander Ruud Tveter i duell med Jonas Olsson och Kim Källström i matchen som Djurgården vann med 1-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden