Hallands Nyheter

”Under skinnställ­et ser man ingen skillnad”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Helt ny tävling, helt nytt land. På söndag körs det första racet European Talent Cup. Med som både enda svensk och enda tjej är Samantha Johansson.

Nu till helgen är det premiär för den allra första upplagan av European Talent Cup i roadracing. Tävlingen körs i Spanien, Albacete, och som enda svensk representa­nt ställer 16-årige Samantha Johansson från Falkenberg upp. Som det ser ut nu blir både enda svensk och enda tjej på startlinje­n.

– Det är jag nästan van vid, i alla fall att vara en av få, så det är inte så stor skillnad. Under skinnställ­et ser man ju ändå ingen skillnad, skrattar hon.

HALLANDS NYHETER HAR tidigare skrivit om hennes satsning som innebär att hon ska pendla mellan Sverige och tävlingarn­a i Spanien under säsongen. Premiärrac­et är nu på söndag men hon är redan på plats för att reka banan och för morgondage­ns och fredagens träningar.

– Jag känner mig så redo jag kan bli även om det är mitt första race på ett och ett halvt år och eftersom det är en helt ny tävling är det lite extra nervöst. Sen är det helt andra regler och system i Spanien så jag kommer nog andas ut lite när helgen är över, säger hon.

OM HON LYCKAS komma topp fem av åkarna när alla tävlingar har summerats är hon också med och slåss om en åtråvärd plats i nästa års Junior World Championsh­ip. Av de fem som placerar sig bäst kommer sedan det spanska mediebolag­et DORNA välja ut den de tror lämpar sig bäst.

– Än så länge ser jag bara det där som en dröm men går det bra i helgen kanske det kan bli ett mål, det hade så klart varit helt suveränt.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? FULL FART. Premiärhel­g i European Talent Cup för Falkenberg­s motoress Samantha Johansson.
Bild: ROBERT BOMAN FULL FART. Premiärhel­g i European Talent Cup för Falkenberg­s motoress Samantha Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden