Hallands Nyheter

ARN: Trasig kamrem ger hävningsrä­tt

- GABRIELLA MOHOFF 031-62 42 75 gabriella.mohoff@gp.se

Efter bara fem mil gick kamremmen sönder på den begagnade bilen. Kunden vill antingen ha felet avhjälpt, eller häva köpet.

När mannen köpte den 12 år gamla bilen av Fjärås Biltorg noterades det ett missljud, som säljaren antog var en torr generatorr­em. Men efter bara drygt fem mil stannade bilen. Det visade sig att kamremmen gått av och att motorn behövde bytas ut.

I sin anmälan till Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN, kräver kunden att bilfirman antingen avhjälper felet, eller att han skall få häva köpet. Dessutom vill han ha skadestånd på 2 663 kronor för hyra av släp för att frakta den trasiga bilen.

Fjärås Biltorg erbjöd kunden att reparera bilen, men på köparens bekostnad och lite rabatterat pris. Företaget menar att köparen var medveten om missljudet och att han därför fick en stor rabatt på köpesumman.

ARN skriver i sitt beslut att företaget inte har kunnat visa att felet inte var ursprungli­gt och inte heller erbjudit sig att reparera felet. Kunden har därmed rätt att häva köpet och därmed också rätt till det begärda skadestånd­et.

 ?? Arkivbild: MICHAEL ERHARDSSON ??
Arkivbild: MICHAEL ERHARDSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden