Hallands Nyheter

Hon tror att jag kissar i blommorna

- CECILIA WERNER Rökfri copy med (för) många barn

Det finns dagar som börjar 04.00. Man slår upp ögonen och tänker: ”Jag har glömt att ringa Mats”. Kan ersättas med ”Glömt maila Sofia”, ”Glömt skicka in registreri­ngsbevis om ägarbyte på bilen” eller ”Glömt föräldramö­tet”. Men den här gången var det Mats.

JAG ÄR INTE dum. Jag fattar även i vargtimmen att det här kommer jag inte komma ihåg om två timmar när klockan ringer. Så jag famlar bredvid sängen efter en penna och skriver MATS med stora bokstäver på handen. Inte för att jag tittade på min hand när jag vaknade. Jag hade – som alla morgnar – fullt upp med att inte dö av chock över att jag måste gå upp.

Men sen ställde jag mig i badrummet och möttes av min spegelbild. MATS stod det med stora bokstäver över halva min kind. I blått bläck som inte gick att tvätta bort. Så går det när man har handen under kinden när man sover. Å andra sidan kom jag ihåg att ringa honom.

ANNARS DÅ? JO, annars är det Kärcher-tid i kvarteret. Alla grannar fejar och putsar med olika maskiner. I vår trädgård är både släp0kärra och cykelskjul – plus lite allmän yta här och där – fulla av MÖG. Trädgårdsa­vfallsmög och gammalt renovering­smög och vanligt odefiniera­t mög.

Ett fruktträd är beskuret, de andra rasslar ystert med sina vattenskot­t. Är så trött på det. VARFÖR kan jag aldrig bli vuxen på riktigt? Och ha en mög-fri trädgård? Beskurna fruktträd? Ett Kärcherskr­ubbat altangolv?

Det finns de som menar att detta skulle vara fullt möjligt även för mig om jag inte tillbringa­de så mycket tid i soffan, läsandes och slösurfand­es på mobilen. Men jag vet inte. Tycker det låter som en icke evidensbas­erad teori.

MED EN SAK har jag! Alla mina flera meter fönsterbrä­dor i köket är fulla av grönskande och knoppande pelargoner. Prunk är bara förnamnet. Det är det enda trädgårds/blomsterar­bete jag gör: att vinterförv­ara och beskära och plantera om pelargonie­rna, år efter år, men satan i gatan vad jag är bra på det!

Så bra att den trädgårdsu­tbildade väninnan misstänker att jag kissar i dem. Eller i alla fall vattnar dem med min urin. (Det ultimatast­e av alla ultimata pelargon-växt-kurer.)

Men det gör jag inte. Givetvis. Inte.

DESSUTOM SKULLE EN sådan vana vara alldeles för svår för mig att hålla reda på. Skulle glömma av det hela tiden. Sitta på toan och torka mig och bara ”Neeej, det här skulle ju pelargonie­rna ha!” Jag skulle kunna skriva upp det på handen förstås. Eller kinden för all del.

"MATS stod det med stora bokstäver över halva min kind. I blått bläck som inte gick att tvätta bort"

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden