Två drömmål sänkte HBK

- ANDERS JÖNSSON/TT

”Den vobblade lite i luften, som Ronaldos skott kan göra.”

MELKER HALLBERG

Genom två riktiga klassmål tog Kalmar första segern för säsongen. Melker Hallbergs och Viktor Elms avslut var riktigt fotbollsgo­dis och de enda målen i 2–0-segern över Halmstad.

KALMAR HALMSTAD

(1–0)

2 0

Varken Kalmar eller Halmstad har haft någon perfekt inledning på säsongen. Långt därifrån.

Men tre poäng för Halmstad skulle ändå betyda kontakt uppåt i tabellen, för Kalmar att de skulle få kontakt med lagen ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t.

KALMAR JAGADE OCKSÅ första segern för säsongen. Efter fyra matcher med, i mildaste möjliga ordalag, tveksamma insatser såg man en liten antydan till det Kalmar som tog en sjätteplat­s förra säsongen mot Malmö senast.

Första halvlek bestod av 44 minuter och 55 sekunder av högst medioker fotboll med många felpass och närkamper. Men de återståend­e fem sekunderna var ren och skär briljans signerad Melker Hallberg.

25 meter från mål, lite till höger sett från målvakten, fick Hallberg bollen. Han avancerade en meter, siktade och sköt. Årets mål är en term som brukar slängas runt ett par gånger per omgång, men det här måste vara en seriös kandidat.

Bollen låg som en planet i omloppsban­a i luften innan den borrade sig in i målvaktens vänstra kryss. Träffen var helt perfekt.

MELKER HALLBERG INSÅG vilken typ av mål han gjort och var inte riktigt säker på hur han skulle fira. Efter att ha sprungit runt som en yr höna i ett par sekunder landade det i ett jätteskutt upp i luften med näven mot skyn.

I början av andra halvlek kände Viktor Elm att han inte ville vara sämre. När Romario gick omkull och fick frispark en sju, åtta meter utanför straffområ­deslinjen lade Elm upp bollen. Det var inte lika vackert som Hallbergs mål, men träffen var perfekt och bollen gick in via stolpen till 2–0.

Halmstad då? Jo, de hade sina chanser. Bland annat en farlig frispark och Marcus Johansson som missade mål i öppet läge i straffområ­det. Och med en drygt kvart kvar fick de rejäl press på Kalmar. Men utan att få utdelning.