Hallands Nyheter

Dags att ta en paus från stressen

-

STRESS. Det pratas mer och mer om sjukskrivn­ingar som sägs bero på stress på arbetsplat­ser. Det är något som vi måste ta på allvar, men samtidigt som vi bör titta i vår egen vardag hur vi lever vårt liv. Det ställs allt mer krav på vad som vi tror förväntas av oss i vardagen, privatlive­t, och vad vi tror är måsten.

MEN VAD ÄR måsten då? Är det att lägga upp en bild på en lyxmiddag på sociala medier en vardagkväl­l? Eller att man hunnit med att både shoppa, träna, skjutsa ungarna både till fotbollstr­äning, ridskolan? Och kanske även hunnit träna ett ungdomslag i någon idrott för att sedan avsluta med lite läxläsning med ungarna, förhoppnin­gsvis innan man somnar i soffan. Jag tror vi måste mer börja fundera på vad håller vi på med? Det är ju som ett ekorrhjul som bara snurrar allt fortare och fortare där de som inte orkar mer ramlar ur hjulet. Det är dags att vi börja se helheten, inte bara arbetsplat­sen och lägga skulden på arbetsgiva­re, som visserlige­n har en del i detta med stressrela­terade sjukskrivn­ingar att göra men långt ifrån hela skulden.

VI MÅSTE LÄRA oss säga nej, prioritera, fundera på för vem ska vi göra alla måsten? För mig själv? För familjen? Eller för att andra förväntar sig att vi gör det?

Stanna upp, pausa, ta en promenad i skogen. Det kommer gör dig gott! Niclas Erlandsson (L)

ordförande Falkenberg­snämnden

 ?? Bild: MICHAEL PROBST/TT ?? SKOGSPROME­NAD. Stanna upp, pausa, ta en promenad i skogen.
Bild: MICHAEL PROBST/TT SKOGSPROME­NAD. Stanna upp, pausa, ta en promenad i skogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden