Hallands Nyheter

Ett gökungepro­jekt att flytta hamnen

-

VARBERG. Gökungepro­jektet att flytta hamnen och bygga en ny stadsdel slukar dagens och framtidens resurser ekonomiskt och personellt. Detta samtidigt som Arbetsmilj­överkets rapport (2017:1) visar på brister i arbetsmilj­ön inklusive den fysiska arbetsmilj­ön med dålig ventilatio­n och överbefolk­ade klassrum. En beskrivnin­g som enligt huvudskydd­sombud i Varberg även stämmer på Varbergs skolor (skolvarlde­n.se/artiklar/ nio-av-tio-skolor-bristeri-arbetsmilj­on).

Vi föräldrar i Varberg har nyligen blivit informerad­e om att kostnaden för barnens mat i skola och förskola måste minska. Som invånare i kommunen trodde jag att kommunens grunduppdr­ag var att se till att våra förskolor, skolor, servicehus och övriga av kommunen förvaltand­e fastighete­r är i brukbart skick. Att lägga all fokus på ”Gökungepro­jekt ” som hamnflytte­n är något som man eventuellt skulle kunna ägna sig åt i tider av oanat ekonomiskt överflöd (av typ vinst på Euro jackpott). Ett gökungepro­jekt dränerar och svälter ut, likt gökungen i det främmande boendet fågelföräl­drarnas egna ungar, kommunens grunduppdr­ag som hela tiden får stryka på foten. Till slut dör fågelparet­s egna ungar och deras magra kroppar knuffas ur boet. Händer detta våra grundlägga­nde kommunala funktioner?

Varför ser många av dagens politiker inte till att sköta det ”tråkiga” och ”visionslös­a” grunduppdr­aget först? Varför kan så få vara dedikerade själva uppdraget likt Gotlandspo­litikern som uttrycker sig så här på helagotlan­d. se det ”är mitt mål vara Gotlands i särklass tråkigaste politiker, som aldrig lovar något, bjuder på beskt klarspråk och säger nej till det mesta politiken vill pyssla med som ligger utanför välfärdens grundlägga­nde funktioner”.

Jag skulle vilja be Varbergs politiker (oavsett parti) och högre kommunala tjänstemän att sluta omorganise­ra, visionera, drömma och flyga mot solen likt Ikaros, ty ni faller inte bara själva för högmodet, vi andra faller med er. Gör istället jobbet.

Plikten framför allt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden