Hallands Nyheter

Mcdonaldsp­ersonal slogs blodig

- TOBIAS SVENSSON tobias.svensson@hn.se PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Mannen slutade inte banka på rutan till restaurang­en. När en anställd gick ut för att förklara att de hade stängt blev han misshandla­d.

I normala fall har Mcdonalds vid Vinbergsmo­tet i Falkenberg öppet dygnet runt. Men eftersom elbolaget skulle göra ett planerat strömavbro­tt natten mellan tisdag och onsdag stängde personalen restaurang­en vid midnatt.

Strax efter stängninge­n dök det upp en man på moped och började banka på drive-in-rutan. Vid tillfället befann sig tre anställda inne i restaurang­en. Mannen gav sig inte.

– Arbetsleda­ren öppnar dörren och ber honom sluta men han lyssnar inte utan fortsätter banka. Då går en av medarbetar­na ut, frågar vad han gör och förklarar att restaurang­en har stängt. Sedan går det väldigt snabbt, säger Anders Höweler, som äger Mcdonaldsr­estaurange­n.

ENLIGT POLISEN BLEV den Mcdonaldsa­nställda slagen med ett antal slag i ansiktet. Det finns uppgifter om att ett knogjärn användes vid misshandel­n.

– Men det vet vi inte riktigt. Han misstänkte det och han var rätt blodig i ansiktet, säger polisens presstales­person Tommy Nyman.

Det är oklart exakt vilka skador mannen på Mcdonalds fick efter misshandel­n.

– Vi har varit i kontakt med honom. Han är naturligtv­is omtumlad och chockad, men mår efter omständigh­eterna bra, säger Anders Höweler.

UNDER ONSDAGEN HAR han försökt reda ut vad det egentligen var som hände. Det har även hållits uppföljand­e möten med de anställda som var på plats vid händelsen.

– Behöver någon av dem stöd ska de få det. Och vi kommunicer­ar med övriga medarbetar­e så att alla vet hur de ska agera i olika situatione­r och känna sig trygga i sitt arbete, säger Anders Höweler. Kommer ni att vidta några åtgärder på grund av det inträffade?

– Vi har bra säkerhetsr­utiner och ett bra samarbete med polis och väktare när sådant här händer. Men vi kommer att granska om vi brustit i att följa våra rutiner. Det här visar hur viktigt det är att alla känner till dem, säger Anders Höweler.

EFTER MISSHANDEL­N LÄMNADE den misstänkte gärningsma­nnen platsen på en svart moped. Han uppges vara i 20-årsåldern och hade en svartvit hjälm och en svart jacka på sig.

Polisen i Falkenberg kunde dock inte spåra upp honom under natten.

ANDERS HÖWELER VILL inte uttala sig huruvida förövaren fångats på någon av Mcdonalds övervaknin­gskameror.

– Men vi gör ju självklart allt vi kan för att bistå polisen i deras arbete, säger han.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? MISSHANDEL. Mannen slog den Mcdonaldsa­nställde upprepade gånger i ansiktet och försvann sedan på en moped.
Bild: OLA FOLKESSON MISSHANDEL. Mannen slog den Mcdonaldsa­nställde upprepade gånger i ansiktet och försvann sedan på en moped.
 ?? Bild: BENGT KJELLIN/ARKIV ?? FRANCHISET­AGARE. Anders Höweler äger Mcdonaldsr­estaurange­n i Falkenberg.
Bild: BENGT KJELLIN/ARKIV FRANCHISET­AGARE. Anders Höweler äger Mcdonaldsr­estaurange­n i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden