Hallands Nyheter

Ann-heléne blev årets inköpare

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hn.se

Falkenberg­aren Ann-heléne Klasson utsågs till årets inköpare vid Sveriges Offentliga Inköpares årskonfere­ns i Gävle.

”Med kunskap och kreativite­t har Ann-heléne Klasson visat möjlighete­rna med nytänkande lösningar inom regelverke­ts ramar. Hon visar på ett hållbart strategisk­t tankesätt med metoder som inkluderar och gynnar hela inköpsproc­essen för såväl köpare som säljare.”

Så lyder en bit av motivering­en bakom utmärkelse­n.

– Det känns fantastisk­t roligt och lite chockerand­e. Det är inget som jag var beredd på. Men det känns fantastisk­t kul att få en utmärkelse för det arbete man gör, säger Annheléne Klasson som jobbar som upphandlar­e hos Halmstads allmännytt­iga bostadsbol­ag HFAB.

OCH DET ÄR få förunnat att bli utsedd till årets inköpare. Alla offentliga upphandlar­e i landet kämpade om titeln. Omkring 800 av dem var på plats på årskonfere­nsen i Gävle.

– Så det är väldigt ärorikt. Det känns inte riktigt som att jag har smält det ännu, säger Klasson som bor med sin familj i Falkenberg. Varför tror du att de utsåg just dig?

– Jag tror att det beror på att jag verkligen älskar det här med upphandlin­gar. Jag pratar gärna om upphandlin­gar och försöker hitta nya sätt att upphandla på, jag vågar testa nya utvärderin­gsmodeller. Man kan göra mycket så länge man är tydlig och noga i det man gör.

ANN-HELÉNE KLASSON HAR varit inköpare hos HFAB i fem och ett halvt år. Innan dess arbetade hon hos Halmstad kommun i två år. Och utmärkelse­n sporrar henne bara att bli ännu vassare i sin roll.

– Att få en sådan här utmärkelse stimulerar en till att vilja jobba ännu mer, engagera sig ännu mer och försöka förmedla ut det positiva med upphandlin­g.

 ?? Bild: HFAB ?? PRISAD. Falkenberg­aren Ann-heléne Klasson, upphandlar­e hos Halmstads Fastighets­bolag AB, utsågs till årets inköpare 2017.
Bild: HFAB PRISAD. Falkenberg­aren Ann-heléne Klasson, upphandlar­e hos Halmstads Fastighets­bolag AB, utsågs till årets inköpare 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden