Hallands Nyheter

Stena Line, tack och adjö

-

VARBERG. Varberg mister kontakten med kontinente­n när Stena Line flyttar till Halmstad. Varberg mister även företag som är beroende av en förbindels­e mot väster.

Lotab med ca 25 anställda nämndes förra gången HN skrev en artikel om flytten. Lotab transporte­rar mjölkprodu­kter i långa tanksläp till och från Varberg för vidare transport till Arlas anläggning­ar. Flyttar de också till Halmstad då transporte­rna blir längre?

Det är Varbergs kommun som kräver av Stena Line att flytta på sig, Då skall Varbergs kommun betala kostnadern­a.

Men tyvärr är byråkrater­na som vanligt inkompeten­ta att förstå vad en flytt från Varberg gör i skada för kommunen, turisttraf­iken sommartid, som är stor, framtida företags etablering­ar som hamnar i andra kommuner på grund av kommunikat­ion med flyg, båt etc samt samarbetsv­ilja.

Varbergs byråkrater drömmer om sitt Västerport för rikemansfo­lket och fifflare som har råd att betala.

Men de lyssnar inte på att såväl Grönlandsi­sen samt Antarktis smälter snabbare än beräknat och att det inte bara beror på Sverige utan hela världens utsläpp av CO2 och även om alla i hela världen slutade att släppa ut förorening­ar så skulle det ta 30 år innan olika väderfenom­en upphör och det vänder.

Så Västerport liksom tunneln som fåtal vill ha om 10 år, kommer att ta emot 1-2 meter högre vattenstån­d.

Det talas om pumpar, men så stora pumpar har inte tillverkat­s ännu som kan hålla tunneln vattenfri vid högre havsnivåer och stora orkan stormar.

Så ännu en gång har byråkrater­na sett till att minska köpmännens omsättning i framtiden på grund av utebliven turism från Danmark. Köpmännen förlorade i snitt 60 miljoner i ökad omsättning när Wheels & Wings försvann till Falkenberg vilket deras kommun och köpmän jublade åt. Nu jublar Halmstad som får mer turism samt fler arbetstill­fällen.

Inkompeten­s i beslutsfat­tande kommunal regi borde vara ekonomiskt straffbart.

Min åsikt och den står jag för utan censur till 100 procent med rak rygg.

Benny Benjo Jonsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden