Hallands Nyheter

En röst på S innebär nej till fler tågstopp i Åsa

-

på ”Vi är för fler stopp på Åsa station” (2/5).

ÅSA. Per Stané Persson, Catharina Berghorn och Mikael Delin redovisar väldigt tydligt i HN 2/5 att en röst på Socialdemo­kraterna i nästa års val, till regionen är en röst för ett nej till fler tågstopp för Öresundstå­gen i Åsa. Inte före 2026 i alla fall.

Det har uppenbarli­gen inte någon betydelse vad olika S-politiker i Kungsbacka säger och tycker. S gömmer sig bakom trafikförs­örjningspr­ogrammet som är riktlinjer. Ett program som redan ändrats en gång och säkert kommer ändras fler gånger innan nytt tas fram om några år.

Jag föreslog på styrelsemö­tet i Hallandstr­afiken att kontakt tas med Skånetrafi­ken, Västtrafik, Trafikverk­et och Region Halland för att få frågan prövad. Men det hovsamma förslaget röstades ner av Miljöparti­et, Socialdemo­kraterna, Moderatern­a och Sverigedem­okraterna. Centerpart­iets representa­nt hade förhinder men har tydligt deklarerat partiets motstånd till fler tågstopp i Åsa för Öresundstå­gen. Skånetrafi­kens bör inte bli några problem då deras chef svarat att frågan om fler stopp i Halland är en fråga för Halland.

Men jag och Liberalern­a ger oss inte. Det finns en station, det går tåg, människor vill åka, låt då tågen stanna.

Tommy Rydfeldt (L) gruppledar­e Region Halland

och ledamot i Hallandstr­afikens styrelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden