Hallands Nyheter

Historisk flygresa för IF Böljan

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

För första gången någonsin får IF Böljan flyga till en seriematch. – Det är vi inte bortskämda med. Det är klart att det känns lite lyxigt, säger Alexandra Franzén.

Lovisa Schough och Alexandra Franzén är kompisarna som åkt tusentals mil ihop till bortamatch­er - ända sedan tiden tillsamman­s i Ullareds IK.

– Med Böljan har vi åkt till Norrköping och i FFF var det ju Mallbacken som längst, säger Lovisa Schough innan torsdagens träning i kvällssole­n på Falkenberg­s IP.

Men tidigare har färdmedlet alltid varit buss.

NU VÄNTAR BAGARVÄCKN­ING på fredag morgon, samling klockan 05.45, direktflyg från Landvetter och ankomst till Umeå vid tiotiden.

– Första matchen så här känns som en rolig grej. Jag tror de flesta känner så, det är något nytt, att flyga och bo på hotell, säger Alexandra.

– Jag gör ju hellre det tusen gånger än åker buss till Stockholm. Allt för att känna sig lite som proffs får man ju göra. Det sammansvet­sar laget när man kommer iväg så här, menar Lovisa Schough inför mötet med klubben som tagit sju Sm-guld och vunnit Champions League två gånger. Om någon hade sagt att ni skulle möta Umeå för fem år sedan vad hade ni sagt då?

– I seriesamma­nhang känns det ju jävligt konstigt, även om vi ju var nära att gå upp i Elitettan för bara något år sedan, säger Schough och fortsätter:

– Man vet ju att de har någon tjej som varit med hela vägen. Och de ligger några år före oss i träning, så det blir tufft.

– Vi går på inspiratio­n, säger Alexandra Franzén med ett leende.

Böljan känner sig ”inne” i serien nu.

– Det känns som vi hänger med, även om det är markant skillnad mot spel i division 1. Det är mycket mer fysik, säger Lovisa.

MATCHEN PÅ UMEÅ Energi Arena SOL, tidigare klassiska Gammliaval­len, går vid halv sju på kvällen.

– Vi har inte diskuterat vad vi ska göra fram till matchen, annat än att vi ska få checka in tidigare på hotellet, vila och käka lunch. Alla har rätt så olika sätt som man vill ladda upp. Det är eget ansvar, säger Schough.

Har ni någon ”Stig-helmer” i laget?

– Ja, vår tränare (Maria Nilsson) är superrädd att flyga. Vi får hålla henne i handen.

Har hon bävat inför detta?

– Ja, det är nog mer än vad hon säger. Men vi känner henne. Vi har ju varit iväg på en del träningslä­ger.

Givetvis kostar det för Böljan att flyga. För en del spelarna får man ta ledigt från jobbet för att kunna åka iväg.

– Vi som jobbar heltid, det enda som är sagt där vad gäller ersättning, är att vi i alla fall inte ska förlora på det. Det är det som är tanken, säger Alexandra.

”Jag gör ju hellre det tusen gånger än åker buss till Stockholm. Allt för att känna sig lite som proffs” LOVISA SCHOUGH

IF Böljan

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? UPP I SKYN. Alexandra Franzén och Lovisa Schough får vara med om något historiskt när Böljan flyger upp till Norrland för att spela match mot Umeå IK.
Bild: MATTIAS NILSSON UPP I SKYN. Alexandra Franzén och Lovisa Schough får vara med om något historiskt när Böljan flyger upp till Norrland för att spela match mot Umeå IK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden