Hallands Nyheter

Får kritik. Flera Fff-supportrar vill att tränaren Hasse Eklund avgår.

- ”Det är någon form av modern häxjakt” HÅKAN NILSSON sportchef FFF PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Näst sist i Superettan. Nu vill supportrar se Hasse Eklunds avgång. – Vi är väldigt oroliga, säger Lars Englund.

Falkenberg­s FF har spelat 22 raka tävlingsma­tcher i seriesamma­nhang utan en enda vinst. 17 matcher i Allsvenska­n i fjol och nu fem kamper i Superettan.

Många supportrar har fått nog. De vill se en förändring.

EN AV DEM är Lars Englund, medlem både i FFF och i deras supporterf­örening Yellow White and Pride.

– Först och främst är jag tacksam för allt Hasse (Eklund) gjort. Men fotboll är en färskvara och det är en väldigt låg vinstproce­nt, det kan man inte blunda för, säger han och fortsätter:

– Jag tror att en förändring nästan är ett måste för att ändra på det här. På något sätt tror jag inte att han (Eklund) orkar vända på det.

Lars Englund är inte ensam om de här åsikterna. På Facebook har han startat en undersökni­ng: ”Ny huvudträna­re i FFF önskas” och i skrivande stund har 83 personer skrivit under med sin namnteckni­ng på sidan.

– Det är gjort som en enkät-undersökni­ng, vad tycker folk som följer FFF? Och det finns ett missnöje. Vi vill dra igång en saklig och konstrukti­v dialog, säger han.

UNDERSKRIF­TERNA SKA supportrar­na lämna över till styrelsen i Falkenberg­s FF.

Redan i höstas hade några fans ett möte med styrelsen där de vädrade sina åsikter.

– Vi var skeptiska till att behålla Hasse med tanke på sättet laget uppträdde på, det var ju bland annat några tennissiff­ror. Vi tyckte att en nystart var det bästa, menar Lars Englund.

Magnus Karlsson är ordförande i Yellow White and Pride. Han vill helst hålla sig neutral i tränarfråg­an men har så klart åsikter:

– Vi som supporterf­örening tycker ingenting egentligen. Men vi vill att klubben ska agera. Om det är att Hasse ska gå eller något annat kan jag inte säga, men FFF måste göra något, säger han.

UPPROPET PÅ NÄTET har inte gått FFF:S sportchef, Håkan Nilsson, förbi. Han uppskattar inte supportrar­nas tilltag.

– Utifrån vad jag tycker så är det ovärdigt. Det är någon form av modern häxjakt och för mig är det inte värt någonting. Det här förstör bara för föreningen, säger han.

Håkan Nilsson vill hellre att de missnöjda anhängarna till FFF ska uttrycka sig på annat sätt. – Säg det öga mot öga i stället. Han medger att inledninge­n, där FFF just nu parkerar på nedflyttni­ngsplats, påverkar samtliga inblandade. Men förtroende­t för Hasse Eklund är intakt.

– Ingen av oss är nöjd med tre poäng på fem matcher och vi jobbar stenhårt för att vända det här, inklusive Hasse.

– Vi är i oerhört stort behov av en vinst. Det skulle ge en mental kick åt rätt håll, säger Håkan Nilsson.

Närmast väntar bortamatch mot Gefle. Och det var faktiskt borta mot det ex-allsvenska laget som FFF tog sin senaste vinst, 2–1 i omgång 13 den 9 juli förra året.

– Väljer de att köra vidare med Hasse och om de vänder på skutan så är ingen gladare än jag. Och på matcherna stöttar jag laget oavsett vem som är tränare, säger Lars Englund.

 ??  ??
 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ?? HAR FÅTT NOG. Supportrar­na är inte nöjd med starten i Superettan och medlemmen Lars Englund har startat en undersökni­ng på Facebook med namnet: ”Ny huvudträna­re i FFF önskas”.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER HAR FÅTT NOG. Supportrar­na är inte nöjd med starten i Superettan och medlemmen Lars Englund har startat en undersökni­ng på Facebook med namnet: ”Ny huvudträna­re i FFF önskas”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden