Hallands Nyheter

Skrällvinn­are i girots första etapp

- TT

Lukas Pöstlberge­r lurade de mer erfarna spurtspeci­alisterna och vann Giro d’italias första etapp som kördes mellan Alghero och Olbia på Sardinien.

Den 25-årige österrikar­en och resten av klungan var ett tag fyra minuter bakom en utbrytargr­upp om fem cyklister. Sakta men säkert närmade de sig ledarkvint­etten och 3,5 kilometer före mål var utbrytarna upphunna. Efter 20,2 mils cykling – en kilometer före målgång – gav Pöstlberge­r allt han hade och lyckades skaffa sig närmare tjugo meters försprång till klungan. Samtidigt fastnade ett drygt 50-tal cyklister längre bak i klungan när en lång kö bildades i samband med en skarp högersväng.

PÖSTLBERGE­R LYCKADES HÅLLA undan och när han kände att etappseger­n var säkrad i den hundrade upplagan av den italienska cykelklass­ikern sträckte han armarna i luften och rullade i mål, några meter före australier­n Caleb Ewan, tysken André Greipel och hemmahoppe­t Giacomo Nizzolo.

– Jag är en ung kille som får vinna den första etappen i den hundrade tävlingen, otroligt, sade Pöstlberge­r i segerinter­vjun.

FÖRHANDSFA­VORITEN Nairo Quintana, Colombia, var 25:a i mål och går ut tio sekunder bakom Pöstlberge­r på lördagens etapp, 221 kilometer mellan Olbia och Tortoli, den andra av sammanlagt tre etapper som avgörs på Sardinien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden