Hallands Nyheter

4 frågor till Nisse Troedsson...

- OLOF SVAHN

...om danspremiä­ren på Hambologen den 7 maj. Det är pensionärs­föreningen PRO som vill uppmuntra till motion genom logdans. Men alla åldrar är välkomna. Platsen är Hambologen i Faurås, en liten bit öster om Falkenberg. Tiden är klockan 18.30, varje söndag hela sommaren. Och enligt Nisse Troedsson finns det ingen åldersgrän­s. Ta bara med dina finaste danskor och 80 spänn i kontanter. Tidigare år har det brukat komma ungefär 200 personer varje kväll. – Tyvärr kan vi inte ta Swish än, men det kommer vi nog lösa så småningom.

* Vad kan man förvänta sig nu på söndag? – Då blir det dans. Det har varit dans på Hambologen i många år, men för cirka 25 år sedan tog PRO över ansvaret för dansen. Vi dansar modern dans med foxtrot och bugg. Och så har vi en gammaldans före, och en efter, pausen samt någon tango. Det är Cedrix som spelar på premiärkvä­llen, ett mycket omtyckt gäng från Västergötl­and som spelar dansbandsm­usik.

* Vilka har du för förväntnin­gar? – Att det ska komma många danssugna. Det är ju flest pensionäre­r som kommer och dansar men alla åldrar är välkomna. Vi har ett litet överskott på damer så hade varit bra om det kom lite fler killar. * Vad bjuds det på förutom dans och musik? – Vi kör på samma koncept som vi alltid har gjort. Det funkar bra. Första söndagen i augusti bjuder vi på varmkorv med tillbehör. * Du och Åke Klang är dansansvar­iga. Vad är det egentligen? – Jag har frågat själv men jag vet inte riktigt. Men skämt åsido så kan man säga att det är vi som sköter allt. Att dansgolvet är dansvänlig­t, att det finns fika till spelmännen, och så är vi med och dansar såklart. – Det är ju så roligt att dansa. Det är socialt, och man träffar mycket trevliga människor. Dans är den bästa motionen, alla kategorier. Det kan du gott skriva, avslutar Nisse Troedsson.

”Vi har ett litet överskott på damer så hade varit bra om det kom lite fler killar”

NISSE TROEDSSON dansansvar­ig

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden